НовиниЧеркащинаЮна черкащанка – одна з перших українок, які вирішили...

Юна черкащанка – одна з перших українок, які вирішили стати танкістками (ФОТО)

-

- Advertisment -

У День Прапора, 23 серпня, у Харківському військовому інституті танкових військ НТУ "ХПІ" вперше в історії держави прийняли Присягу на вірність Україні п’ятеро дівчат. Серед них – 17-річна Марія Сергєєва з Черкащини з династії військових. Її дідусь був льотчиком, батько – капітаном-зв’язківцем, який пройшов АТО. Танкістка у родині буде, звісно, перша, бо й на всю країну одна з перших, пише "Козацький край".

Марія закінчила два курси медичної академії, коли раптом з військкомату зателефонувала батькам і сказала, що хоче стати офіцером. Батько поставився до вибору доньки з розумінням, підтримала і мама.

Щоб переконатися у своїх можливостях, дівчина подала документи до шести цивільних та двох військових вишів. За результатами ЗНО пройшла в усі, але вибрала саме інститут танкових військ. Тут, окрім конкурсу сертифікатів, довелося пройти ще й професійний психологічний відбір, а також на рівні з хлопцями здавати іспит з фізичної підготовки – крос, підтягування. У танку Марія ще не була, але під час "курсу молодого бійця" він гуркотів над її головою – коли черкащанка була в траншеї, притискаючи автомат – таке випробування входило у початковий вишкіл майбутніх офіцерів ЗСУ.

Зазначимо, восени минулого року набув чинності закон, згідно з яким жінкам нарівні з чоловіками надані рівні можливості для підписання контракту та проходження служби в лавах Збройних сил України. У жовтні 2018 року вперше в історії сучасної України генеральське звання присвоєно жінці – генерал-майором медичної служби стала начальниця Військово-медичного управління Служби безпеки України Людмила Шугалей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська Феміда оштрафувала контрактника за неявку на службу.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі попрощаються з полеглим лейтенантом

У місті Сміла відбудеться прощання з полеглим захисником, Ярославом Гатенюком, завтра, 30 березня. Про це повідомили в пресслужбі Смілянської...

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x