НовиниЧеркащинаЮна черкащанка – одна з перших українок, які вирішили...

Юна черкащанка – одна з перших українок, які вирішили стати танкістками (ФОТО)

-

- Advertisment -

У День Прапора, 23 серпня, у Харківському військовому інституті танкових військ НТУ "ХПІ" вперше в історії держави прийняли Присягу на вірність Україні п’ятеро дівчат. Серед них – 17-річна Марія Сергєєва з Черкащини з династії військових. Її дідусь був льотчиком, батько – капітаном-зв’язківцем, який пройшов АТО. Танкістка у родині буде, звісно, перша, бо й на всю країну одна з перших, пише "Козацький край".

Марія закінчила два курси медичної академії, коли раптом з військкомату зателефонувала батькам і сказала, що хоче стати офіцером. Батько поставився до вибору доньки з розумінням, підтримала і мама.

Щоб переконатися у своїх можливостях, дівчина подала документи до шести цивільних та двох військових вишів. За результатами ЗНО пройшла в усі, але вибрала саме інститут танкових військ. Тут, окрім конкурсу сертифікатів, довелося пройти ще й професійний психологічний відбір, а також на рівні з хлопцями здавати іспит з фізичної підготовки – крос, підтягування. У танку Марія ще не була, але під час "курсу молодого бійця" він гуркотів над її головою – коли черкащанка була в траншеї, притискаючи автомат – таке випробування входило у початковий вишкіл майбутніх офіцерів ЗСУ.

Зазначимо, восени минулого року набув чинності закон, згідно з яким жінкам нарівні з чоловіками надані рівні можливості для підписання контракту та проходження служби в лавах Збройних сил України. У жовтні 2018 року вперше в історії сучасної України генеральське звання присвоєно жінці – генерал-майором медичної служби стала начальниця Військово-медичного управління Служби безпеки України Людмила Шугалей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська Феміда оштрафувала контрактника за неявку на службу.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x