НовиниЧеркащинаЄвроінтеграція очима журналістів: як це було

Євроінтеграція очима журналістів: як це було

-

- Advertisment -

Завершився проект "Точне відображення угоди про Асоціацію Україна – ЄС в українських медіа". Його учасником впродовж 3 років був і телеканал "ВІККА". Журналісти нашого медіа навчалися, відвідували українські та європейські міста і створювали власний телевізійний продукт та транслювали матеріали про єврореформи. Перший етап проекту тривав з вересня 2015 до березня 2017 року. Другий етап проекту розпочався в квітні 2017 року і завершиться у березні 2019 року. 

Учасниками проекту стали 60 регіональних медіа (телебачення, радіо, онлайн та друковані ЗМІ). Впродовж певного часу журналісти мали можливість спілкуватися, навчатися та отримувати інформацію на прес-брифінгах, спеціалізованих вишколах, навчальних візитах. Організатори провели 6 прес-брифінгів з представниками офісу віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. 

Також відбулося 10 виїзних вишколів у різних містах України (охопили північ, південь, захід, схід країни). Провідні польські та українські експерти розповідали журналістам про євроінтеграційні реформи, директиви "Угоди про Асоціацію Україна – ЄС" та зв'язок євроінтеграції з процесом внутрішніх реформ в Україні. Особливо відчули на собі європейський стиль життя та побачили Європу з середини журналісти, які відвідали Бельгію, Литву та Естонію. В рамках візитів відбувалося знайомство з політичними, соціальними інституціями, а також з культурним життям країн. 

Одним із 15 переможців, які створювали матеріали на європейську тематику, став телеканал "ВІККА" з проектом "Євроцензор". 10 програм про те, як Угода впливає на владу, бізнес і життя громади. Ми розповідали нашим глядачам про якість питної води, органічну продукцію, стандарти безпеки в закладах громадського харчування, децентралізацію, молочні кооперативи, експорт молочної продукції до Євросоюзу, стандарти якості харчової продукції, поводження з відходами, європейські цінності, модернізацію житла, енергоефективність. 

22 лютого в Києві відбулася підсумкова конференція за участі всіх учасників проекту "Точне відображення угоди про Асоціацію Україна – ЄС в українських медіа". Говорили про втілення Стратегії комунікування європейської інтеграції України, євроінтеграційні реформи, грантові проекти та плани на майбутнє.

Проект втілюється польським Фондом міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями "Інтерньюз – Україна" та "Товариство Лева" та реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми "Підтримка демократії", що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x