Відомий український шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко побував із експедицією на Черкащині. Про це він розповів на своєму Фейсбук.
Відвідав Моринці, Холодний Яр і Музей Симиренків у Млієві.
“Мій предок, засновник роду Клопіт, жив у козацькому селищі Скаливатка. І це, скоріш за все, означає, що у мені тече козацька кров” – пише Клопотенко у Фейсбук.

У пості Клопотенка багато про місцеві страви:
“Капусняк. Шпачки. Козиний кисляк. Цибуляники. Квашений виноград. Хліб на хмелю. Кандьор. Гриби-пдвишні. Гречаники. Кровʼянка. Кожна експедиція ні на що не схожа. Але об’єднує завжди одне — люди. Черкащина — це як Полісся і степ зустрілися в одному місці — це вау. Це краш, це слей” – підсумував шеф-кухар.