НовиниЧеркащина"Якої ми хочемо України": у Черкасах Роман Безсмертний подискутував...

"Якої ми хочемо України": у Черкасах Роман Безсмертний подискутував із містянами

-

- Advertisment -

5 жовтня до Черкас завітав майбутній кандидат у Президенти України, політик і дипломат Роман Безсмертний, аби провести з містянами зустріч-дискусію "Якої ми хочемо України". Попередньо такі зустрічі уже відбулися у Львові, Харкові, Одесі, Вінниці, Дніпрі, Луцьку, Чернігові, Чернівцях, Полтаві та Сумах.

Роман Безсмертний обрав формат саме дискусії, оскільки на таких зустрічах він планує більше слухати, аніж говорити сам. І саме відповіді українців на питання "Якої ми хочемо України" стануть тією основою, на якій буде підготовлена програма Романа Безсмертного як кандидата у Президенти. Про це повідомляє кореспондент vikka.ua.

Міста, в яких він уже провів зустрічі-дискусії, – абсолютно різні за своїм характером і специфікою. Але у кожному з них людей турбують спільні проблеми.

"Діагноз всюди один – це розрив між державою і суспільством. Вони існують окремо. Суспільство уже давно переросло державу у своєму розвитку. Воно активне і прогресивне. Держава – законсервована і зосереджена на собі", – вважає Безсмертний.

У ставленні до ситуації на Сході цей розрив особливо помітний. Політика обурює те, як держава реагує на війну, навіть не називаючи її війною.

"Зверніть увагу, як суспільство зреагувало на війну, і як зреагувала держава. Вона довго переминалася з ноги на ногу. А суспільство відразу пішло воювати. Воно сформувало волонтерський корпус, який почав працювати, добровольчі батальйони. До сьогоднішнього дня держава формально не перебуває у стані війни, а люди, тим часом, гинуть. Формально держава перебувала певний час в АТО, а сьогодні в ООС", – зауважує Безсмертний.

Політик переконаний, що необхідно повністю перезаснувати державу. У такій державі кожен орган влади повинен займатися своєю роботою, а головною цінністю має бути людина.

"Просто реформувати і лагодити вже нічого неможливо. Треба створювати все з нуля. Будувати. Потрібне повне перезаснування держави і нова якість політики", – впевнений майбутній кандидат у президенти. Він переконує, що Україні треба інший парламентаризм, інша модель виконавчої влади, інше місцеве самоврядування та інші стосунки між центром та регіонами.

Безсмертний вважає, що перезаснувати державу можна тільки через нову Конституцію. При цьому політик пропонує єдиний легітимний шлях для оновлення Основного закону – прийняття Конституційного акту. Перехідний період для цього – три роки.

"За цей час можна підготувати й ухвалити за допомогою Конституції нову модель держави, підготувати кадри та запровадити її. І після цього прийти до нової держави з оновленою політичною та економічною системами",– заявляє політик.

Роман Безсмертний оголосив про створення робочої групи, яка працюватиме над Конституційним актом. До кінця року проект буде винесено на загальне обговорення. Оскільки, на думку Безсмертного, "не може бути іншої політики, крім політики діалогу з суспільством".

Зауважимо, що на відміну від політиків, які заявляють про готовність оновити Конституцію вже сьогодні, Безсмертний говорить, що цей процес буде довгим і складним. Тих, хто дає легкі відповіді на це складне питання, він вважає популістами.

Зазначимо, Роман Безсмертний – політик, дипломат, один із авторів Конституції України 1996 року. Народний депутат кількох скликань, у 2005 р. – віце-прем’єр-міністр України. Працював послом у Білорусі. Був представником України у Мінській Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України. Безпартійний.

29 травня 2018 року заявив про намір брати участь у виборах Президента України. За його словами, він "втомився підносити патрони тим, хто не вміє стріляти".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині державі повернули майновий комплекс вартістю майже 12 мільйонів гривень.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x