НовиниЧеркасиЯкі сучасні стоматологічні методи широко застосовуються при лікуванні проблем...

Які сучасні стоматологічні методи широко застосовуються при лікуванні проблем із зубами

-

- Advertisment -

Оновлення процедур в стоматології – це ознака того, що медицина не стоїть на місці та постійно розвивається. Новітні технології дозволяють втілити комплексний підхід до лікування зубів, що є більш ефективним та швидким для пацієнтів. Вже багато таких клінік мають сучасне обладнання та використовують стоматологічні методи, що в короткий час призводять до помітного результату. Хоча за найвищу якість іноді потрібно відповідно заплатити, але часто ці витрати повністю оправдані. Адже ротова порожнина не лише має кращий вигляд, а й довше залишається здоровою. Кожен потенційний пацієнт має звернути на це увагу.

Якими сучасними методами лікують стоматологи?

Далі для прикладу буде розібрано декілька захворювань зубів, які зустрічаються найчастіше, та новітніх методів їх лікування без болю та стресу для людини, що опинилася в стоматологічному кріслі.

Карієс

Карієс – це лідер зі списку проблем, з якою люди звертаються до стоматолога. Це сильне ураження зубної емалі та поступове руйнування твердих тканин зуба. Хвороба розвивається доволі повільно і часто безболісно, настільки, що майже ніхто навіть не звертає на це уваги, доки не стане вже запізно. Спосіб терапії простий – треба позбавитись уражених тканин та поставити пломбу замість відсутньої ділянки.

Багато дорослих сьогодні пам’ятає той страх, який виник від звуку бормашини та неприємних відчуттів під час процесу лікування. Для багатьох стоматологічний кабінет асоціюється з болем та дискомфортом, але на щастя технологія лікування з тих часів змінилась.

Тепер все набагато гуманніше. Для того, щоб видалити хворі тканини, практично завжди вдається обійтись без свердлення. Зараз застосовуються такі сучасні методи:

  • інфільтрація;
  • лазер;
  • озон;
  • повітряно-абразивна обробка.

Кожен з цих варіантів дозволяє провести процедуру абсолютно безболісно.

Пульпіт

Якщо казати простими словами, пульпіт – це карієс який не лікували. Може дійти навіть до того, що зуб прийдеться видаляти. Однак більшість стоматологів завжди намагається зробити все можливе для того, щоб зберегти цілісність зубного ряду.

Ще не так давно наслідком лікування пульпіту ставало змінення кольору зубної емалі на рожевий. Це було пов’язано з дією деяких знеболювальних ліків. Сьогодні ж використовуються препарати які активно допомагають заспокоїти пульпу та при цьому зберегти колір емалі постраждалого зуба.

Видалення нервів і обробка каналів також раніше супроводжувалися неприємними відчуттями, але сьогодні використовуються гелі та спреї, які діють як м’яка анестезія, допомагаючи уникнути дискомфорту. Тому навіть гострий пульпіт сьогодні лікується набагато швидше та простіше.

Періодонтит

Періодонтит – це ускладнення, яке виникає, якщо пацієнт не лікує пульпіт. Далі інфекція проникає глибоко всередину каланів, тож виникають серйозні наслідки. Та навіть в настільки запущених випадках фахівець часто намагається врятувати те, що залишилось від здорового зуба. Сьогоднішні стоматологічні методи дозволяють виконати всі процедури безболісно. Маніпуляції виконуються ті ж, що й у випадку з пульпітом, але шансів зберегти зуб менше. Тож не варто тягнути з лікуванням так довго, щоб ситуація стала критичною.

І хоча після періодонтиту від здорового зуба мало що залишиться, сьогоднішні способи реставрації зубів дозволять відтворити коронкову частину так, що її не можна буде відрізнити від натуральної.

сучасні стоматологічні методи / лікування проблем із зубами

Технічні засоби лікування

Перед тим як починати будь-які маніпуляції, потрібна фіксація поточної ситуації. Для цього треба провести ретельну діагностику. Сьогодні це робити стало в рази простіше, завдяки тому, що стоматолог покладається не тільки на інтуїцію та професійний досвід. Тепер у втіленні діагностичних методів допомагає ще й сучасне обладнання від провідних виробників. Тож, вибираючи собі клініку, пацієнт має звернути увагу на оснащення кабінету.

Наприклад, ортопантомограф і комп’ютерна діагностика допоможуть зробити якісний повний знімок щелепи для виявлення навіть тих проблем, про які людина може навіть не здогадуватись. Ця техніка сильно допомагає продумати план лікування та слідкувати за динамікою.

Також є незамінним в сучасній стоматології є лазер. Він цілком безпечний для здоров’я, і його використовують для лікування захворювань ясен (наприклад, пародонтиту), для очищення каналів, в хірургічних операціях тощо. Завдяки використанню лазера реабілітація також проходить набагато швидше. Тож не лишнім буде придивитись. Якщо в стоматології є лазер, тут добра технічна база і клініці можна вірити.

Але все ж кращим вибором буде попереджати захворювання. Для цього спеціалісти рекомендують ходити до стоматолога на огляд мінімум раз на півроку. Виявлення будь-яких хвороб зубів та ясен на початкових стадіях дозволить стоматологу розібратися з ними тут і зараз, а пацієнту відбутися легким переляком.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x