НовиниЯк винаходи черкащанина виручають військових на передовій

Як винаходи черкащанина виручають військових на передовій

-

- Advertisment -

Житель Червоної Слободи Михайло Лавриненко успішно вирішує побутові потреби українських військових. Чоловік вже виготовив для них мишоловки та буржуйку. А 8 грудня передав волонтерам першу дебютну модель генератора.

"Почув, що військових "заїдають" миші. На прохання волонтерів виробив близько 20 мишоловок", – розповів кореспонденту сайту vikka.ua винахідник. На прохання описати прилад він зазначив, що все геніальне – просто: "дощечка та баночка".

Мишоловки Михайла Григоровича відрізняються не тільки простотою, а й "гуманністю". Тваринкам вони не наносять шкоди, тому пійманого хвостатого злодія можна відпустити.

Один рух – і мишка опиняється за склом / фото ЦДА

Пізніше на прохання волонтерів винахідник зробив для бійців буржуйку, а нещодавно отримав найцікавіше замовлення.

"Хлопці просили якийсь прилад, щоб можна було заряджати мобільні телефони в польових умовах, тобто там, де немає електрики", – розповідає Михайло Григорович.

На щастя, на черкаських ринках вистачає принагідних для використання запчастин. "Узяв колесо від дитячого велосипеда та динамо з радянського дорослого велосипеда, котре використовувалося для підсвічування дороги", – ділиться винахідник та радіє, що завдяки такій простій механіці ручним генератором можна не тільки телефон зарядити, а й виробляти струм для освітлення.

 

Завдяки цьому винаходу у атовців буде своя електрика/ фото ЦДА

Михайлу Лавриненку у лютому виповниться 75 років. У Червоній Слободі  він багато кому відомий, бо, будучи механіком за освітою, намагається використовувати ці знання у побуті. Один з його винаходів – Електрофаза для пахоти городу. Вона поєднує в собі багато функцій. Це і болгарка, і машина для викопування та підгортання картоплі, і взагалі – незамінна у сільському господарстві річ. Вона значно полегшує життя людей, які працюють на землі.

Електрофаза сама викопує картоплю. Тільки встигай збирати / відеокадр youtube.com

"Я навіть колись до губернатора ходив зі своїм приладом. Йому сподобалося. Сказав, що таке виробництво можна запровадити на чотирьох заводах у Черкасах та одному в Умані. Але так і не встигли", – зазначає Михайло Лавриненко та підкреслює, що дуже хоче, аби хтось підхопив його справу. Патентувати винаходи принципово не хоче, бо бажає, щоб прилади були доступними для таких же пенсіонерів, як він.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Чигирині невідома особа викрала з клумби кущі квітів

Сьогодні, 18 травня, невідомий зловмисник близько четвертої години ранку поцупив з клумби кущі квітів. Про це повідомляє пресслужба Чигиринської...

У Черкасах зіткнулися два авто, водія Mitsubishi госпіталізували

ДТП сталася вчора близько 13:30 години у Черкасах. 76-річного водія Mitsubishi  госпіталізували. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x