НовиниЧеркащинаЯк вибрати якісну штучну ялинку?

Як вибрати якісну штучну ялинку?

-

- Advertisment -

Щороку штучні ялинки набувають усе більшої популярності та попиту серед споживачів. Поради фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області  допоможуть вам купити головну прикрасу новорічних свят  – штучну ялинку.

ялинка новий рік
novyny.online.ua

 

Безпечний матеріал

Безпека для здоров’я, довговічність і якість штучної новорічної ялинки багато в чому залежить від матеріалу, з якого її виготовляють. Сьогодні виробники використовують:

– монофіламентна нитка (волосінь) – найчастіше з цього матеріалу виготовляють штучні сосни, адже гілки виходять пухнастими і максимально подібними до натурального хвойного дерева. Такі ялинки не можна назвати зносостійкими та вогнетривалими, але вони користуються попитом завдяки низькій вартості. Якщо ви вирішили придбати таку ялинку – будьте обережними з бенгальськими вогниками, гірляндами та розташовуйте ялинку подалі від батарей і систем теплопостачання.

– поліпропілен – дуже точно імітує живу ялинку, тому саме з нього найчастіше виготовляють штучні новорічні аналоги, також це досить довговічний матеріал, який прослужить не один десяток років при правильному догляді;

– ПВХ плівка – не дуже якісний та м’який матеріал, з якого виготовляють більш дешевші варіанти новорічний ялинок. Тут важливо звертати увагу на запах, він не повинен бути надто різким. Адже в протилежному випадку можна замість святкування Нового року отримати проблеми зі здоров’ям.

На що варто звернути увагу при купівлі штучної ялинки

– Не забудьте придбати чохол для зберігання продукції.

– Перевірте міцність голок та гілок. Проведіть рукою за «зростанням», проти «зростання», трохи стисніть, потягніть пучок на себе. Голки повинні швидко повертатися в початковий стан і, зрозуміло, не обсипатися.

– Обирайте штучну ялинку без запаху. Понюхайте її голки та стовбур, тому-що якісні вироби не повинні мати різкий хімічний запах.

– Перевірте рукою чи залишається слід на шкірі від фарби.

– Зверніть увагу на підставку, вона повинна бути стійкою та бажано металевою.

– Зберігайте розрахунковий документ, що підтверджує факт купівлі.

У разі виникнення сумніву щодо безпечності продукції, звертайтесь до продавця з проханням надати висновок державно санітарного-епідеміологічної експертизи на зазначену продукцію, який встановлює медичні вимоги безпеки.

Як повідомляла раніше vikka.ua, новорічні секрети економії від черкаського подружжя (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані провели в останню путь молодшого сержанта

Жителі Уманської громади провели в останню путь воїна-захисника - Сергія Олександровича Дахова. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина...

В Умані водійка Lexus сплутала педалі та знесла паркан

Водійка автомобіля Lexus не впоралася з керуванням, в результаті чого зіткнулася з металевим парканом. Про це повідомляє Уманське районне...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x