НовиниЧеркащинаЯк у Європі: черкаським собакам збудують майданчики для "легального"...

Як у Європі: черкаським собакам збудують майданчики для "легального" вигулу

-

- Advertisment -

У Черкасах вирішили зробити подарунок собакам та їхнім власникам. Тепер чотирилапих можна буде вигулювати у парках в чітко відведених місцях. Заради цього черкаська влада змінила рішення виконкому та готова виділити кошти. Подробиці дізнавався сайт vikka.ua.

Багаторічне питання вигулу чотирилапих почало вирішуватися завдяки електронній петиції. Вона була зареєстрована на сайті Черкаської міської ради. Містяни проголосували за облаштування закритих майданчиків для вигулу та дресирування собак.

У попередньому рішенні виконкому від 9 червня 2009 року визначався перелік місць, де вигул собак був повністю заборонений. Серед них: території навчальних закладів, парків та скверів, закладів охорони здоров’я, пляжів та зон відпочинку, центральних площ міста та бульвару.

Наглядати за створенням майданчиків для вигулу на території черкаських парків буде відділ екології Черкаської міської ради.

На особисте переконання начальника відділу Володимира Гусаченка, собак, яких містяни тримають удома, треба взяти на облік. Тоді міській владі буде легше визначитися, скільки простору потрібно хвостатим для вигулу. До того ж цей реєстр допоміг би організувати збір за утримання тварин.

"Так зроблено у більшості європейських країн. Хоча я не опікуюсь цим питанням, вважаю, що одна-дві гривні на місяць за тварину допоможе міській владі організувати прибирання місць вигулу тварин. Створити такі майданчики не така велика проблема,  як їх утримання у належному стані", – пояснив він.

За його словами, майданчики для вигулу, що з’являться у парках, будуть оснащені всім необхідним для прибирання за тваринами.

"За вигул тварин у недозволених місцях містянам виписують штрафи. І це реальні заходи. Десь раз на 1,5 місяця на адмінкомісії ми розглядаємо такий випадок із власниками тварин", – заявив він.

Директор комунального підприємства "Дирекція парків" Володимир Стойко зазначив, що місця для вигулу з’являться, як тільки будуть пройдені всі бюрократичні етапи.

"Черкаський обласний кінологічний клуб "К-9" взявся самостійно облаштовувати спеціальний майданчик для вигулу та дресирування собак у парку "Хіміків". Комунальне підприємство буде займатися лише прибиранням. У парках "Сосновий бір" та "Перемоги" майданчики будуть встановлені комунальним підприємством", – пояснив він.

Директор КП зазначив, що охорона парків неодноразово проводила роз’яснювальні роботи з власниками собак, які виводили їх гуляти на заборонену територію. На жаль, люди не завжди адекватно реагують на зауваження. Траплялося, що працівникам парку доводилося викликати поліцію, щоб навести порядок.

Від не зовсім урівноважених власників тварин страждають і містяни.

"Я колись зробила зауваження чоловікові, котрий вигулював свого пса біля житлових будинків по вулиці Героїв Сталінграду. Його чотирилапий сходив у туалет прямо на тротуарі, де ходять люди. Так цей чоловік мене облаяв нецензурними словами. У той же час, моя подруга регулярно вигулює свого пса з іншими власниками собак поблизу Долини троянд. Вони слідкують, щоб їхні тварини не забруднювали громадські місця і жаліються на те, що через грубіянів псується ставлення до усіх власників собак", – зазначає містянка Тамара.

Черкащанка не впевнена, що відведені у парках місця поліпшать культуру деяких містян і вбачає за необхідне просто підвищити штрафи для невідповідальних власників тварин.

У свою чергу, керівник черкаського обласного кінологічного клубу "К-9" Володимир Матвієнко зазначив, що встановлення таких майданчиків кінологи добиваються вже близько трьох років.

"Сподіваюсь, що це вплине на рівень відповідальності власників собак. Але за всіх казати не можу. Наприклад, ще давно ми облаштували майданчик у парку "Сосновий бір". Коли там немає наших собак, там можуть вигулювати своїх домашніх улюбленців усі охочі. Але після цього нам доводиться постійно щось ремонтувати. Такі люди. Але собак тримати будуть завжди. Тож треба якось організовувати це", – пояснив він.

instagram.com/pug.roksi

Нагадаємо, наразі штраф за вигул собак у заборонених місцях становить від 340 до 1400 грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Володимир Стойко розповів, яких змін незабаром зазнають черкаські парки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x