НовиниЯк у Черкасах "Опоблок" вирішив рятувати АТОвців

Як у Черкасах "Опоблок" вирішив рятувати АТОвців

-

- Advertisment -

Учора в "Хрещатик-сіті" відбулася пафосна подія. Нове видання "ВиЧЕрпно" разом із благодійним фондом "Національне відродження" провели аукціон, кошти з якого будуть передані АТОВцям, що лікуються у Черкасах. Завдяки продажу мистецьких доробків цього дня вдалося заробити 14 тисяч гривень.

Цікаво, що видання "ВиЧЕрпно", яке стало головним інформаційним спонсором заходу, з'явилося на Черкащині зовсім недавно. Не проводив раніше подібних акцій у місті й вищезазначений благодійний фонд.

Інформація про проведення аукціону не один день світилася у ЗМІ. Тривалий час її анонсували у пресі. Ба більше – слово прес-секретарю фонду Анастасії Чубіній навіть надали на вчорашній сесії міської ради.

Молода дівчина із трибуни зазначила, що через погіршення економічної ситуації у Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни, де нині проходять реабілітацію бійці з зони АТО, скрутна ситуація.

"Через погіршення економічної ситуації закупівля медикаментів обходиться у неосяжну суму. Ми сьогодні переживаємо не найкращі часи, проте всі ми готуємося до миру. А мир усе таки настане. Ми повинні турбуватися про тих хлопців, які, забувши про свій біль, страх, захищали територію нашої країни і змогли повернутися додому живими, – сказала прес-секретар благодійного фонду "Національне відродження" Анастасія Чубіна. –  З досвіду роботи у благодійному фонді я хочу сказати, що ми щодня отримуємо тисячі дзвінків, тисячі запитів і звернень. На жаль, ми живемо зараз у такому часі, коли багато допомоги не буває. Я впевнена, що об'єднавши наші зусилля, ми зможемо набагато більше".

Крім того, дівчина роздала депутатам запрошення на захід.

Уже ввечері соціальні мережі рясніли фотографіями народних обранців, які знайшли час та фінансову можливість підтримати військових. Зокрема, картини та фотографії на заході купили депутат від Блоку Петра Порошенка Андрій Більда, секретар міськради Олександр Радуцький і депутат від "УДАРу" Інна Кукуленко-Лук'янець.

"Придбану фотокартину передала психологічному кабінету госпіталю. Ще дві з цієї ж серії докупив Андрій Більда, також для психологічного кабінету. Знаю, що Вікторія Дорошенко (психолог, – vikka.ua) професійно використає їх терапевтичний вплив", – написала по завершенню заходу у Facebook депутатка-"УДАРівка" Лук'янець.

Вичерпно

Вичерпно

Побував на заході й колишній регіонал Володимир Гудзенко. Як відомо, після розпаду цієї політичної сили Гудзенко вступив до лав Партії розвитку. Тоді він заявляв, що хоче бачити в партії "нові обличчя". Крім того, він вважав, що саме в Партії розвитку "почують кожного".

Вже у 2014 році Гудзенко балотувався до Верховної Ради від "Опозиційного блоку". Втім депутатом він не став – на окрузі переміг висуванець від Блоку Петра Порошенка Олег Петренко. Попри те, що ані Партія регіонів, ані "Опозиційний блок"  сьогодні не є провладними партіями, за словами запрошених на аукціон, Гудзенко почував себе на заході як риба у воді.

Вичерпно

 

Чиї вуха стирчать за благодійним фондом?

В Україні є два благодійні фонди з майже ідентичними назвами. Один із них – благодійна організація "Всеукраїнський благодійний фонд "Національне відродження", інший – благодійна організація "Благодійний фонд "Національне відродження". Перший зареєстрований у Борисполі, другий – у Черкасах.

Черкаський фонд зареєстрований за адресою вулиця Смілянська, 2. Саме представники цього фонду й були організаторами вчорашнього аукціону.

Засновником організації є Тетяна Крівіч. Жодної інформації в інтернеті про неї немає. Натомість керівником організації, згідно з інформацією ЄДР, є Юрій Руссу. Він очолив благодійну організацію 24 січня 2014 року.

Прес-секретар благодійного фонду Анастасія Чубіна навідріз відмовилася називати прізвище засновника у приватній розмові з кореспондентом телеканалу "ВІККА".

Втім політична біографія Юрія Руссу виявилася досить одіозною. За кілька років політик устиг побути очільником обласного "УДАРу", побути в партії Ляшка, а також в Опозиційному блоку. До речі, Опоблок – останнє місце перебування політичного діяча. Саме під прапорами цієї політичної сили Руссу балотувався на останніх виборах до Верховної Ради. 25 травня 2014 року політик із тріском програв вибори на 198 смілянському окрузі свободівцю Сергію Рудику.

Програма кандидата, до слова, була досить яскравою. В ній він обіцяв, зокрема, "зупинити бездумне переслідування державних службовців та політичних опонентів під гаслами люстрації".

Загалом минулий рік був у Юрія Руссу "урожайним" на балотування до різних органів влади. Так, за кілька місяців до парламентських виборів, "просто порядна людина" Юрій Руссу балотувався до Київської міської ради. Але від іншої політичної сили – Радикальна партія Олега Ляшка.

Пробував потрапити Руссу і в обласну раду. Рік тому, у 2014 року, він балотувався на довиборах по канівському округу. Щоправда його підтримали лише 53 виборці.

Втративши рік тому владу, колишні прибічники Януковича і Ко поволі піднімають голови. Сховавшись за благодійністю та допомогою АТОвцям, вони починають шукати шляхи для відновлення довіри виборців. От тільки чи готові черкащани знову повірити тим, хто ще недавно за мовчазної згоди підтримував репресії проти мирних українців?

 

Єлєна Щепак, Валентин Чернявський, Олена Берестенко, vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Вандали в Черкасах пошкодили лавку на бульварі Шевченка

Сьогодні, 26 квітня, комунальники повідомили про пошкоджену лавку на бульварі Шевченка в Черкасах. Про це йдеться на фейсбук-сторінці КП...

В Умані “на гарячому” затримали збувача вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Уманської окружної прокуратури повідомили про підозру 42-річному чоловіку за фактом незаконного придбання, зберігання, носіння та...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x