НовиниЧеркасиЯк переселенці в Черкасах знаходять роботу та починають власний...

Як переселенці в Черкасах знаходять роботу та починають власний бізнес

-

- Advertisment -

Більш, ніж пів тисячі внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток в Черкасах, перебувають у пошуках роботи. І це тільки офіційні дані. На тему працевлаштування ВПО говорили в межах проекту «Всі свої» на телеканалі «ВІККА».

«На початку (повномасштабної війни – ред.) основні проблеми були в тому, що люди приїздили з великих міст, де і бізнес, й економіка були налагоджені на роботу саме великих підприємств, – розповіла в ефірі програми виконуюча обов’язки директора Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості Оксана Щербак. – Люди приїхали до нас, тут працює галузь переробної промисловості, ми область аграрна, і зіштовхнулися з тим, що попит і пропозиція не відповідали один одному.  Наші пропозиції, скажімо так, були не ті, на які очікували. Тому ми максимально намагалися налагодити надходження вакансій, щоб їх було більше. Для цього на державному рівні був створений Єдиний портал вакансій. А на рівні області – ми створили телеграм-канал, де були пропозиції з роботи. Цей телеграм-канал ми модеруємо й до сьогодні, тобто досі активно користуємось».

Також упродовж ефіру гості обговорили урядову програму підтримки ВПО, які прагнуть відкрити власний бізнес. Своїм досвідом поділилась переселенка з Херсона Ірина Федоренко: разом із сім’єю  жінка відкрила в Черкасах СТО.

Переглянути згаданий випуск «Всі свої» можна за посиланням

А свіжі програми дивіться щопонеділка о 19-30 на телеканалі «ВІККА».

“Всі свої” – проект, присвячений життю та інтеграції ВПО у місцевих громадах. Під час ефірів ведучі та гості розповідають про проблеми та  досягнення внутрішньо переміщених осіб, а також обговорюють результати співпраці переселенців з місцевими громадами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x