НовиниЧеркащинаЯк не одне, то друге: у Смілі на зарплату...

Як не одне, то друге: у Смілі на зарплату медикам не вистачає майже 8 мільйонів гривень

-

- Advertisment -

Вчора, очільник Черкаської обласної організації політичної партії "Наш край" Анатолій Нужний особисто передав народному депутату України Сергію Шахову офіційне звернення занепокоєного начальника відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Смілянської міської ради Миколи Стуженка.

Сміла є центром Шевченківського госпітального округу Черкаської області, до складу якого входить цілий ряд лікувально-профілактичних закладів. І сьогодні працівники закладів міста Сміли опинилися під загрозою залишитися без заробітних плат! – обурюється Анатолій Нужний. – Станом на 1 жовтня загальний дефіцит коштів на виплату заробітної плати складає 7 млн. 949 тис. 694 грн. Тому я невідкладно прибув до столиці задля всебічного сприяння у недопущенні подібної ситуації!

У зв’язку з кредиторською заборгованістю по виплаті зарплат з нарахуваннями, зараз становить понад 3 млн. грн. Водночас, залишок асигнувань жовтня для виплати заробітних плат з нарахуваннями становить більше півмільйона гривень. У жовтні очікуються видатки  на суму 5 млн. 150 тис. 200 грн., але існуюча кредиторська заборгованість, в свою чергу, з’їсть майже всю цю суму. І така картина очікується до кінця 2018 року.

Відділом охорони здоров’я спільно з виконавчим комітетом Смілянської міської ради вживається всіх невідкладних заходів щодо економічного та раціонально використання енергоресурсів та зменшення дефіциту на оплату праці. Але цього критично недостатньо! – занепокоєний ситуацією, коментує начальник смілянського відділу охорони здоров’яМикола Стуженко.

Якщо ситуація не зміниться, то до кінця цього року відділ охорони здоров’я в змозі буде виплатити зарплату медикам лише частково за жовтень місяць і то у другій половині листопада та у грудні. А на листопад і грудень кошти відсутні.

Охорона здоров’я – стратегічно важлива сфера життєдіяльності суспільства, недофінансування якої може призвести до необоротних процесів. Тому обласна партійна організація "Нашого краю" від сьогодні бере під особистий контроль процес вирішення цієї ситуації у місті Сміла, – наголошує Анатолій Нужний. –Сергій Шахов, в свою чергу, запевнив, що неодмінно поставить це питання перед Прем’єр-міністром України, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством фінансів України, щодо виділення додаткових асигнувань з Держбюджету України для своєчасної виплати зарплати лікарям у повному обсязі.

Чомусь влада впевнена, що з людьми, які давали клятву на виконання своїх професійних обов’язків, незважаючи ні на що, можна вчиняти безсовісно, нехтуючи їхніми елементарними людськими потребами.

То, можливо, треба скласти народну клятву можновладця? І змусити нарешті високопосадовців виконувати свої прямі функціональні та посадові обов’язки!

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зібрали понад 20 тисяч підписів проти підвищення тарифу на газ.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x