НовиниЧеркащинаЯк медики черкаської швидкої перевозять тяжких хворих автобусом (ВІДЕО)

Як медики черкаської швидкої перевозять тяжких хворих автобусом (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкаські медики екстренки вирушають в рейс. Їдуть, щоб відвезти критичних хворих до лікувальних закладів іншої області. Так намагаються розвантажити лікарні Дніпропетровщини. Допомагає їм в цьому «Софія» – новий автобус, який медики черкаської швидкої отримали близько пів року тому.

“Перед тим, як отримували, група наших працівників пройшла навчання. Це медичні працівники і це водії. Вони навчалися в Польщі на базі їх лікувальних закладів. Взагалі це відбулося завдяки ініціативі Міністерства охорони здоров’я і наших закордонних колег”, – розповідає директор Черкаського обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

Таких як «Софія» в Україні всього 4. Вони можуть перевозити одночасно 4 критичних хворих, за потреби доставляють додаткове місце.

“Автобус обладнаний підйомником, пацієнт на каталочці поміщається разом із медичним працівником на даний підйомник. Піднімаємось і потрапляємо до салону автобусу”, – зазначає лікар медицини невідкладних станів Євгеній Тищенко.

Додатково в автобусі є ще сидіння. Тому всього можуть вміститися 12 пацієнтів.

“У автобусі перебуває більша кількість медперсоналу в одному салоні і під час транспортування якщо виникають якісь складні ситуації і труднощі, ми можемо одне з одним проконсультуватись, допомогти одне одному, підстрахувати”, – розповідає Євгеній Тищенко.

У цьому автобусі є все необхідне для швидкої допомоги пацієнтам. Апарат для штучної вентиляції легень, кисневі балони, дефібрилятори.

“Тут є в нас місце для монітора. Монітор призначений для постійного моніторингу стану пацієнта, вимірювання тиску, сатурації, пульсоксиметрія, температура. Також тут є відведені місця для інфузоматів. Це пристрої призначені для безперервного дозованого введення лікарських засобів”, – додав Євгеній Тищенко.

Водій швидкої Юрій разом з «Софією» об’їздив декілька міст. Вже встиг звикнути до такого великого рятівника на колесах. Хоча зізнається, що між автобусом і звичайною швидкою є різниця.

“Якщо обична швидка, то вона набагато менша. Де машини пропускають, то скора маленька проїде. Трішки на автобусі інша специфіка, там треба, щоб машина більше уступала місце, трішки більший радіус брати”, – зазначив водій швидкої.

Такі автобуси створили через збільшення кількості перевезень пацієнтів, які постраждали від війни. Схожих швидких немає в жодній із європейських країн.

 

Читайте також:

У звязку із зменшенням комендантської години, яка із 3 квітня розпочинатимуеться о 12 ночі, черкащани просять продовжити роботу маршруток.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x