НовиниЯк до Хелловіна зробити милих гарбузиків та страшних павуків:...

Як до Хелловіна зробити милих гарбузиків та страшних павуків: поради від черкаської майстрині

-

- Advertisment -

Одне із найстрашніших свят невдовзі відзначатиме світ. В Україні поки що День всіх святих визнають не всі, однак частина любителів полоскотати нерви все ж продумує моторошні образи та тематично облаштовує своє житло. Як власноруч виготовити атрибути Хелловіну, сайту vikka.ua розповіла черкаська майстриня Олена Іщенко.

Традиційно Хелловін не може обійтися без гарбуза. З нього, як правило, роблять Джека-ліхтаря зі зловісною посмішкою, але можна придумати й інші варіанти виробів. Так, зокрема гарбуза можна зробити і своїми руками. Для його виготовлення знадобляться: тканина (бажано трикотаж) від зеленого до помаранчевого кольору, силікон, нитки, клей, фарби, гілочки та мох.

Із тканини вирізаємо прямокутник. Його висота і ширина залежать від бажаного розміру гарбуза. Прямокутник складаємо навпіл і зшиваємо або на машинці, або швом "назад голка". Вільний низ призбираємо на нитку і наповнюємо мішечок силіконом, наскільки це можливо. Далі призбираємо верх на нитку і починаємо утяжку зверху вниз, формуючи дольки гарбуза. Їхню ширину обираємо довільно, пам'ятаючи, що в природі нічого симетричного немає.

Після того, як основа гарбуза готова, її розписуємо акриловими фарбами, орієнтуючись на фото "живих" гарбузів. По аналогії кріпимо мох, гілочки та інші декоративні елементи.

Такі ж гарбузики можуть стати і тематичними аксесуарами, зокрема обручами на голову.

Як зазначає майстриня, такі гарбузи можна використовувати не тільки як прикрасу в інтер’єрі. У повсякдень вони, до крикладу, можуть виконувати функцію декоративної подушки для голок.

Невід'ємним атрибутом святкування, що наводить жах, є і павуки та їхня павутина. Для виготовлення таких істот потрібні будуть папір, клей, дріт, вода, фарба та за бажанням декоративні елементи.

Отож усі елементи виготовляють у техніці пап’є-маше. Спершу робимо дві кульки: та, що більша, буде тулубом, а менша – головою павука. Їх прикріпляємо одна до одної та вставляємо у більшу кульку шість лапок із дроту. Після цього фарбуємо павука у потрібний колір, покриваємо лаком та за бажанням посипаємо блискітками.

За таким же принципом із пап’є-маше робимо павутину. Тільки папір скачуємо в тоненькі смужки, і поки вони ще вологі збираємо їх у павутину. На пофарбовану павутину кріпимо павука у потрібне місце.

Павука можна посадити і на власноруч створений обруч. Для цього фатин чи органзу збираємо на нитку і кріпимо до основи обруча. Зверху садимо павучка, міцно притискаючи.

Задіявши фантазію, на павучка або ж на основу обруча кріпимо намистинки, блискітки та інші прикраси.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Каневі одне із подвір’їв перетворилося на "кімнату абстракцій".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x