НовиниЧеркасиЯк черкаський журналіст перекваліфікувався у військового

Як черкаський журналіст перекваліфікувався у військового

-

- Advertisment -

Відомий черкаський журналіст, випускник Черкаського національного університету, автор програми «Провокація»,  Валентин Чернявський від початку повномасштабної війни записався до місцевої тероборони. Як йому вдалося перекваліфікуватися у військового та змінити камеру з мікрофоном на автомат, він розповів журналістам “Про все“.

Валентин пригадує, що в перший день повномасштабного російського вторгнення – 24-го лютого – відвіз дітей на дачу, а сам пішов у військкомат.

– Я взагалі не знав, куди йти. Спочатку поїхав до військкомату, а там мені сказали йти до тероборони, – розповідає Валентин. – Років 15 тому я інколи грав у страйкбол. Це єдиний мій, скажемо так, “воєнний досвід” був. Але лишилася форма з того часу і кльова панама.

У лавах ТРО Валентин Чернявський навчився поводитися зі зброєю та склав військову присягу. Проте, відеокамер теж узяв із собою.

– Я не думав, чи важко буде змінити професію із журналіста на військового. Просто “клацнуло”, що треба йти. Так собі подумав, що зараз точно не час для розважального контенту, який я знімав, бо почалася справжня війна. Але в мене є камера із собою, тому сподіваюся, що ще відзніму “Гарячі та смажені факти”.

Разом із Валентином ще у перші дні війни до тероборони записалося багато людей із різних професій.

– У нас тут і бізнесмени, і вчитель історії є, колишні правоохоронці, пенсіонери. Повна хата людей із різних професій і більшість з них – не пов’язані з військовими. Усі різні, але вже роззнайомилися та здружилися.

Валентин говорить, що під час війни у людей виникають різні психологічні стани: піднесення, зневіра, апатія тощо.

– От в мене зараз прийшов період зневіри. Особливо важко, коли приходять новини про загибель друзів, – говорить він, але знаходить для себе розраду. – Якраз перед війною їздив у Чигирин, знімав черговий випуск програми. Уже під час повномасштабної агресії почав монтувати те відео. Це трохи відволікає, це моє “рідненьке”. Людям треба все-таки якийсь позитив у цей страшний час.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x