НовиниЧеркасиЯк черкаський бізнес рятує Україну в тилу (ВІДЕО)

Як черкаський бізнес рятує Україну в тилу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкаські підприємці рятують економіку в тилу. Свої послуги для армії й тероборонівців надають зокрема підприємства харчової промисловості. Сергій, який є власником кав’ярні, свій невеличкий заклад не закривав ні на день з початку війни. Інформують ВІККА-новини.

Підприємець  вважає, що якщо людина їде містом і бачить, що все працює, то психологічно їй стає спокійно.

Чайові та частину прибутку підприємець витрачає на волонтерство. З перших днів війни своїм фронтом роботи Сергій обрав турботу про тероборонців. На таку ініціативу відгукнулися небайдужі містяни: приносили свої термоси та термокружки. Потім кав’ярня перетворилися на місце збору гуманітарки.

Бізнес Андрія Феофілова народився лише кілька місяців тому. Війна внесла свої корективи у роботу цієї невеликої пекарні. Перші дні вона була зачинена, а сам Андрій намагався вступити до лав тероборони. Оскільки таких як він, там було більше, ніж  треба, то чоловіка відправили додому.

Андрій, власник пекарні:  «Тому перше було бажання робити щось корисне, щоб бути корисним своїй країні, те що вмієш робити. В даному випадку – пекти хліб»

Постійних клієнтів поменшало, натомість додалося замовлень від волонтерів, які опікуються переселенцями.

Підприємців, які змінюють вивіску на дверях «зачинено» на «відчинено» у Черкасах більшає щодня. Заохочують до цього і владці.

Павло Валенчук, заступник міського голови: «Черкаси є досить безпечним містом. Так, економіка в нас змінилася – це економіка воєнного часу, але вона має працювати, потрібно генерувати кошти. Бо сьогодні багато підприємців виступають в ролі благодійників. Тому їм ці кошти треба заробляти, людям потрібно отримувати зарплатню, десь працювати»

Паралельно у Черкасах свою роботу перепрофільовують і громадські організації. Іван Подолян представляє одну з таких – інститут розвитку міста. Сьогодні він із однодумцями взявся допомогати підприємцям, які хочуть перевезти свій бізнес у Черкаси.

Іван Подолян керівник Черкаського інституту міста: Тут дві задачі: бізнеси, яким треба підшукати площу, склади. Для бізнесі, які мають контракти і мають намір їх виконувати, то в Черкасах є виробники, які готові підхопити ці контракти і виконувати, отримати виручку і перезапустити економіку таким чином і місцеву, і економіку в цілому

Нині, говорить Іван, вже має 5 звернень від столичних бізнесменів. Робота з пошуку приміщень кипить на повну. У Черкасах, за словами активіста, підприємці охоче підставляють плече підтримки. Оскільки війна не триватиме вічно, а гроші повинні працювати. Ті, хто не тримає оборону зі зброєю в руках, мають тримати захист економіки в тилу.

Читайте також:

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x