НовиниЯк черкаські нардепи в Раді провели першу сесію?

Як черкаські нардепи в Раді провели першу сесію?

-

- Advertisment -

Згідно з календарним планом, завершилась перша сесія Верховної Ради VIII скликання, яка тривала з 27 листопада 2014 року по 16 січня 2015 року. Наступна, друга сесія парламенту, розпочнеться 3 лютого. Два тижні до того – робота народних депутатів в комітетах, комісіях і фракціях, а також робота в округах із виборцями.

Проаналізувало парламентську діяльність народних обранців, пов’язаних із Черкащиною, видання "Рідна Черкащина".

Як відомо, Черкащину у Верховній Раді представляють 14 депутатів. Половина з них – Геннадій Бобов, Владислав Голуб, Володимир Зубик, Валентин Ничипоренко, Олег Петренко, Сергій Рудик і Антон Яценко – обрані у мажоритарних округах. Ще семеро – Ірина Геращенко, Олександр Долженков, Юлій Мамчур, Василь Німченко, Максим Поляков, Микола Томенко, Віталій Чепинога – обрані за партійними списками.

Відвідуваність

Згідно з письмовою реєстрацією, найбільш дисциплінованим нардепом є Микола Томенко – із 16 сесійних засідань він не пропустив жодного.

По 1 пропущеному засіданню мають Юлій Мамчур та Олександр Долженков.

У Ірини Геращенко, Сергія Рудика та Максима Полякова по 2 пропущених засідання.

По 3 засідання пропустили: з невідомих причин Геннадій Бобов, Василь Німченко та через хворобу – Валентин Ничипоренко. 4 пропущених засідання у Антона Яценка, 5 – у Олега Петренка. А найбільшими "прогульниками" першої сесії парламенту серед депутатів-черкащан виявились Владислав Голуб (7 пропусків), Віталій Чепинога (7 пропусків) та Володимир Зубик (11 пропусків з невідомих причин із 16 засідань).

Виступи у парламенті

Найбільше виступів з парламентської трибуни щодо обговорення та доповідання законопроектів мають: Микола Томенко (7 разів з трибуни, 6 – з місця), Ірина Геращенко з (5 – з трибуни і 4 – з місця). Сергій Рудик та Антон Яценко з трибуни виступали тричі.

По два рази з парламентської трибуни виступили Олександр Долженков (і 15 – з місця) та Валентин Ничипоренко (і 2 – з місця).

Владислав Голуб має 3 виступи з місця, Максим Поляков – 2 виступи з місця, Василь Німченко – 1 виступ з трибуни.

Водночас Володимир Зубик, Юлій Мамчур, Олег Петренко та Віталій Чепинога жодного разу протягом першої сесії не виступили у Верховній Раді ані з трибуни, ані з місця.

Законотворча діяльність

Якщо за основу брати кількісний аспект зареєстрованих за першу сесію проектів законів, то п’ятірка найбільш активних депутатів-черкасців виглядала б так.

Найбільшу кількість законопроектів має Антон Яценко – 26 проектів законів, проте жоден з них не став чинним актом. Також він є автором 3 поправок, які були відхилені. На другому місці – Сергій Рудик, який зареєстрував 22 законопроекти (жоден не став чинним), а також 15 поправок, 6 з яких були враховані. На третьому – Олександр Долженков, що зареєстрував 21 законопроект (жоден не став чинним актом), а також 6 поправок, 2 з яких враховані.

На четвертому – Ірина Геращенко, яка є автором 20 законопроектів, 3 з яких стали чинними актами (про зміну і встановлення меж Артемівського району Донецької області; зміну і встановлення меж Волноваського, Новоазовського та Тельманівського районів Донецької області; про Звернення до Європейського Парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи щодо масового розстрілу людей під Волновахою в Україні).

На п’ятому – Микола Томенко, який є автором 17 законопроектів, з яких 1 став чинним актом (про проведення парламентських слухань на тему: "Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт "Укриття" та перспективи розвитку зони відчуження").

Валентин Ничипоренко зареєстрував 11 законопроектів (жоден не став чинним) і 1 поправку, яка була відхилена. Максим Поляков зареєстрував 5 законопроектів (жоден не став чинним), Геннадій Бобов – 4 законопроекти (жоден не став чинним).

3 законопроекти зареєстрував Василь Німченко (жоден не став чинним), 2 – Віталій Чепинога.

По одному законопроекту зареєстрували Владислав Голуб (законопроект про виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі "Олександр Волков проти України" став чинним актом) та Олег Петренко (законопроект не став чинним актом, а 3 поправки були відхилені).

Нульову законодавчу активність мають народні депутати Володимир Зубик і Юлій Мамчур.

Скандальні голосування

Найбільш резонансними темами під час першої сесії Верховної Ради VIII скликання стало ухвалення непростого бюджету на 2015 рік, право на достроковий вихід на пенсію для жінок та голосування за включення до порядку денного законопроекту Президента про скасування недоторканності народних депутатів і суддів.

Поглянемо, як депутати від Черкащини голосували за ці суперечливі питання.

Щодо бюджету

Закон "Про Державний бюджет України на 2015 рік" Рада ухвалила близько 5-ої години ранку 29 грудня 2014 року. Відповідний законопроект, зареєстрований за №1000, підтримали 233 народних депутати.


 

Щодо пенсійного віку

14 січня Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (щодо удосконалення пенсійного забезпечення). За відповідне рішення проголосували 256 народних депутатів.

Відповідним законопроектом (№1086) пропонується подовжити термін дострокового виходу на пенсію жінок у 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років до 1 січня 2022 року.


 

Щодо недоторканності

Законопроект про скасування депутатської та суддівської недоторканності (№1776) був внесений за ініціативи Президента України П. Порошенка. Верховна Рада включила його до порядку денного 16 січня. За відповідне рішення проголосували 297 народних депутатів. Законопроект розглядатиметься на наступній сесії Верховної Ради України, яка розпочнеться 3 лютого.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x