НовиниСпортЯк це – бути чемпіонами: "Черкаські Мавпи" поділилися враженнями...

Як це – бути чемпіонами: "Черкаські Мавпи" поділилися враженнями від історичної перемоги (ФОТО)

-

- Advertisment -

Історичне досягнення. Вперше за довгих 14 років підопічні Максима Міхельсона БК "Черкаські Мавпи" 1 травня оформили 17-матчеву переможну серію, виграли третій матч фінальної серії і, не зазнавши жодної поразки в плей-оф, уперше в історії стали чемпіонами України.

Капітан команди Олександр Кольченко на своїй сторінці у Facebook пише, що місто і клуб йшли до цього чемпіонства довгий час і він неймовірно радий стати частиною цієї великої повісті.

"Ми зробили велику справу для подальшої популяризації черкаського спорту та зокрема баскетболу. Для багатьох дітей міста та області ми є живим прикладом уособлення справжніх воїнів на майданчику і чуйних людей поза ним. Я дуже вірю в те, що найближчим часом у цьому дуже гостинному місті з’явиться нова сучасна багатофункціональна арена, в якій зможуть рости і тренуватися майбутні чемпіони та гордість не лише міста Черкаси, але і всієї України. Окремі слова вдячності хочу сказати людині, без якої не було б сьогодні свята баскетболу в Черкасах – Михайлу Бродському", – пише Кольченко.

Своїми емоціями з кореспондентом vikka.ua поділився і форвард Володимир Конєв.

"Це було неймовірно. У залі було дуже гаряче, вболівальники створювали таке собі напруження емоцій, за що їм велика вдячність. Бути частиною цієї команди – це благословення. Ми задоволені результатом. Зокрема я відчуваю щастя", – каже він.

Співзасновник команди Сергій Одарич розповідає: за минулі 14 років від групи ентузіастів, спортсменів-любителів, які створили команду "Рятівник Черкас" до чемпіонів України був довгий і тернистий шлях.

"Є такий жарт про те, щоб мрії не здійснювалися. Бо ж тоді не зрозуміло, що робити, як жити без мрії? – каже він. – Безумовно, відчувається задоволення, бо ми до цього йшли довгі роки. З іншого боку, трохи є спустошення, бо мета вже досягнута і необхідно визначити наступну, тому відчуття двоякі".

Сергій Одарич каже: щороку досягнення команди виводять місто на новий рівень. На сьогодні вже стоять нові завдання з підготовки до ігор у Європі.

"Можливо, останнє підштовхне нашу владу швидше будувати нову спортивну арену. Палац "Будівельник" – це добре, але він замалий для такої кількості вболівальників".

Відразу після чемпіонства головний тренер "Черкаських Мавп" Максим Міхельсон виступив із чутливою промовою, в якій подякував засновнику та меценату черкаського баскетболу – Михайлу Бродському, уболівальникам та гравцям.

"Сказати, що я вдячний уболівальникам, – це нічого не сказати, – почав Максим Міхельсон. – Про це можна говорити протягом кількох годин, сьогодні в залі було просто пекло. Коли я зайшов у зал, я зрозумів, що там пекло для суперника. За такої атмосфери ми просто не могли програти. За якийсь час до гри я зрозумів, що ми не можемо за жодних обставин програвати… Не можуть просто ці люди сьогодні піти із гри з поразкою.

У першу чергу хочу привітати людину, яка створила цей клуб і без якої нічого цього б не було, ні перемог, ні дитячої школи, ні наших реалізованих мрій – це Михайло Бродський. Ми неймовірно хотіли виграти ці золоті нагороди і для нього також. Лише одиниці можуть так віддано любити баскетбол, як він. До чемпіонства в Україні клуб пройшов непростий шлях, але це вдалося зробити! Я неймовірно вдячний нашому меценату.

Спасибі велике гравцям. По ходу чемпіонату довелося докласти чимало сил, аби вселити віру в те, що ми можемо перемогти у чемпіонаті, бути найкращими. Врешті нам вдалося досягти цього, згуртувати справжню команду однодумців. Так, ми доволі довго запрягали, довго від нашого механізму відвалювалися непотрібні запчастини. Хтось втікав, коли човен починало хоч трохи хитати, із деким ще якісь проблеми були. Залишилися саме ті люди, з якими ми могли стати чемпіонами, з ними можна було йти і у розвідку, і в бій, куди завгодно. З ними ми дійшли до фіналу, з ними ми виграли чемпіонство!

Хочу подякувати "Дніпру" – це дуже гідний суперник. Хтось скаже, що виграш у серії 3:0 – легко по рахунку… абсолютно не згоден з цим. Із цією командою не могло бути легко. Навіть сьогодні, коли ми повели 17 очок, відчувалося, що якщо хоч на момент ми виключимося, то "Дніпро" нас дістане. Усі три матчі були неймовірно важкими. Водночас у цьому чемпіонаті ми були дещо ближче до чемпіонства.

Зараз у мене змішані відчуття – прикро, що цей сезон закінчується. Важко буде зараз прощатися з хлопцями і уже, напевно, сумую за наступним чемпіонатом".

Як повідомляв сайт vikka.ua, про баскетбол, "Черкаських Мавп", Михайла Бродського і не тільки.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x