НовиниЯценко завчасно почав рекламувати "свою" кандидатку в мери?

Яценко завчасно почав рекламувати "свою" кандидатку в мери?

-

- Advertisment -

Із кінця липня на Черкащині масово з’явилася зовнішня реклама політичних партій, що є доволі нетиповим для невиборчого періоду. На відміну від загальної тенденції рекламувати партію, в Умані ОПОРА помітила ситуацію, коли рекламують конкретну особу, інформують про потенційне її кандитування у мери.

Мова йде про друковану рекламу, на якій зображені народний депутат Антон Яценко й керівник його громадської приймальні Ірина Плетньова і написано "Антон Яценко – наш депутат! Ірина Плетньова – наш мер". Окрім того, фотографія Ірини Плетньової з’явилася й на інший друковані продукції Антона Яценка, наприклад, на постері, який інформує про безкоштовне медичне обстеження на апараті ультразвукової діагностики.

ОПОРА зазначає, що такими діями нехтується принцип рівних можливостей, адже згідно з частиною 2 статті 54 Закону "місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів".

В ОПОРі також нагадують, що подібна друкована реклама суперечать частині 1 статті 15 Закону України "Про місцеві вибори", яка говорить: "Виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів".

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаському ЦНАПі створено кол-центр – номер телефону

У Центрі надання адміністративних послуг міста Черкаси розпочав роботу call-центр з єдиним багатоканальним номером телефону. Про це повідомляють на...

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x