НовиниЧеркащинаХудожницю з Черкащини вдруге визнали однією з найкращих у...

Художницю з Черкащини вдруге визнали однією з найкращих у світі (ФОТО)

-

- Advertisment -

Українська художниця Одарка Дьома-Пісна стала однією із 50 кращих художниць світу в 2018 році за версією міжнародного каталогу Woman’s essence. Отримала таке визнання вдруге. Навесні минулого року в цьому каталозі представила 4 картини із італійської колекції: "Донна ді Сицилія", "Палермо", "Кавал’єрі" та "Станза 803". Про це повідомляє ukrainianpeople.

Художниця народилася у місті Умань Черкаської області. Після закінчення Київського університету ім. Тараса Шевченка за спеціальністю "українська мова, література та фольклор", народила доньку Злату і пішла в декрет. Відтоді, вже близько 5 років будує кар’єру художника.

"Зліт почався із виставки в іспанській Сарагосі у вересні 2016-го. Також кар’єру зміцнило знайомство із Наталією Гринюк, яка керує організацією Musa International Art Space. Вона щороку готує міжнародні каталоги з роботами 50 кращих художників світу. Торік у квітні туди потрапили і мої роботи. Презентувала їх у Парижі. Зрозуміла, що із сотні дверей можуть відкритися одні, але їх треба знайти".

Дьома-Пісна каже, що успадкувала талант від свого дідуся. Також мала підтримку батьків.

"Майбутнім художникам потрібно створити умови ще з дитячого садка. Дітям треба дозволити творити, а не виконувати накази вихователя. Не всі батьки розуміють, що можна йти проти системи. А вони повинні дати дитині зрозуміти, що вона може бути не такою, як усі. Без підтримки батьків у мене нічого б не вийшло. У них вдома є багато моїх картин. Мама замовила шафу, а на склі попросила відтворити друком мою роботу – хату в мальвах. Батько любить полювання і розводити собак. Для нього пишу мисливську серію робіт, яку не виставляю на загал. Зображую переважно пейзажі, бо батько полює не заради здобичі. Хоче відчути природу".

Художниця пише картини мастехіном в стилі арт-наїв. Має близько 400 робіт. Показує їх в Україні, Іспанії, Італії, Грузії, Франції, Австрії та Великій Британії. Її картини знаходяться в приватних колекціях, музеях та лікарнях.

"На одну картину витрачаю дуже багато фарби. Замовляю у Нідерландах великими банками. Купувати в Україні невигідно, бо у нас їх випускають у невеликих ємностях. Картини пишу недовго – одну закінчую за кілька днів. Доводиться довго гратися, якщо є дрібні деталі. Деякі думають, що чим довше пишеться картина, тим цінніша. Це не так. Головне – що закладаєш, яку емоцію передаєш. На кожній картині стараюся передати свої емоції, щоб вона їх випромінювала. Саме почуття допомагають визначитися в якому кольорі писати".

Як повідомляв сайт vikka.ua, відомий футболіст із Черкащини увійшов до національної збірної України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x