НовиниЧеркащинаХудожниця з Катеринополя за розпис на гарбузах отримала визнання...

Художниця з Катеринополя за розпис на гарбузах отримала визнання в Лондоні

-

- Advertisment -

Галина Снігур із Катеринополя відома на Черкащині майстриня підлакового, петриківського розпису. Її роботи вражають глибинною народністю та високим професіоналізмом. А ще вони завжди сонячні, барвисті, несуть позитив та оптимізм. Повідомляють на сайті «Вісті Черкащини».

viche.ck.ua

Нині Галина Павлівна здобула визнання на міжнародному рівні. Її роботи були представлені на міжнародній онлайн виставці-конкурсі в Лондоні, організованій на підтримку українських художників. У номінації «Художні розписи» вони здобули I та II місце. Йдеться про розпис на гарбузові (лагенарії) «Українська хата» й тарелю «Тарасові роздуми».

«За визнані здобутки наша землячка отримала два дипломи. Це потужна популяризація творчості художниці в міжнародному просторі, а, отже, авторитету України в світі, створення інформаційної можливості для реалізації творчих напрацювань», – зазначають у Катеринопільській територіальній громаді.

Нагадаємо, розпис на гарбузах – унікальна техніка майстрині, її розробка та візитівка.

viche.ck.ua

«Досить кропітка, важка робота: кабак треба виростити, висушити, замочити, вишкребти, прогрунтувати, розмалювати і, як мінімум, тричі полакувати. Працювати з ним досить не просто, важко розмальовувати, бо об’ємний, лакувати, сушити (треба підвішувати, щоб лак стікав). Це не дошку розписувати! Але я наловчилася. Можу впоратися (залежно від складності завдання) за 3-7 днів. На сюжетний малюнок піде, звісно, більше часу», – розповідає майстриня.

Читайте також:

Корабель-примара: у Черкасах показали зворотній бік яхт-клубу 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x