Новини«Хто ж ідіот?» – про фінансування центру екстреної меддопомоги

«Хто ж ідіот?» – про фінансування центру екстреної меддопомоги

-

- Advertisment -

Давайте вираз тьоті-депутата від Народної слуги розберемо та подивимося зі сторони лікарів , а потім зробимо висновок : «Хто ж ідіот?»

«”Центри екстреної медичної допомоги з отриманих у 2020 році коштів за договорами на надання екстренної медичної допомоги пацієнтам з підозрою або діагнозом COVID-19 не використали бюджетних коштів на суму 3,83 млрд грн, з яких 1,172 млрд грн розмістили на депозитних рахунках у приватних банківських установах. Ідіоти”, – акцентувала політикеса».

Нещодавно народна депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що керівники Центрів екстреної медичної допомоги – ідіоти. Адже вони розмістили на депозитних рахунках резервні кошти своїх установ. Давайте спробуємо розібратись в цій ситуації на прикладі Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги.

За моїми даними, зазвичай ОЦЕМД та МК ЧОР використовує 18 тонн пального за місяць. Зараз же, коли значно зросла кількість викликів, – Центр використовує більще 40 тонн пального! Тобто кількість використання зросла більше, ніж в 2 рази! Але бригади мають можливість доїхати до своїх пацієнтів. Наразі ж Центр має резерв пального на два місяці.

Нам всім відомо, що за останні роки було значно оновлено автомобільний парк екстренки, в тому числі за рахунок Центру ЕМД. На мою думку, на стареньких УАЗах та Газелях надзвичайно важко було б надавати якісну медичну допомогу в сучасному світі, зокрема й впоратися з такою кількістю викликів, тим паче під час пандемії COVID-19.

Вперше за останні 7-8 років в Центрі закупили комплекти спеціальної форми для всіх своїх працівників! Значно оновили спеціалізовану апаратуру для всіх бригад ЕМД Черкащини. Врешті, Центр має запаси захисних костюмів, масок, рукавиць, деззасобів на декілька місяців.

Завдяки цим коштам Центр має місячний запас фонду заробітної плати. Це так звані кошти резерву, які можуть бути використані в разі будь-яких форс-мажорних обставин.

За моїми даними, майже така ситуація по всіх Центрах екстренки України. Зараз вони закупили те, чого потребували роками. Невже краще було нічого не планувати і використати ці кошти відразу, а потім просити в обласного бюджету? За оцінками експертів, вся система охорони здоров’я зараз на межі. Екстренка ж справляється. Так, величезна кількість викликів, так, люди працюють понаднормово. Але вони з усією цією ситуацією намагаються впоратись. І це точно не заслуга пані Василевської-Смаглюк.

Мені відомо, що для Черкаського Центру ЕМД з обласного бюджету не виділялись кошти, окрім того, що передбачено законодавством (комунпослуги, зарплата військовослужбовцям та ін.). Іншим лікувальним закладам, підпорядкованим Обласній раді, – кошти виділялись. В екстренці ж намагаються впоратись самі. І ще раз підкреслюю: майже така ситуація по всіх Центрах ЕМД України! Більше того, в таких непростих ситуаціях – було збережено заклади, закуплено все, що потрібно для повноцінної якісної роботи медиків, зроблені запаси на різні форс-мажорні обставини. Центри ЕМД готові зараз до будь-якого розвитку подій.

Хочу від себе щиро «подякувати» депутату Верховної Ради за таку «високу» оцінку діяльності керівників та працівників екстренки. Особливо в такий складний час, коли медики швидкої на передовій боротьби з ковідом.

Як повідомляла раніше vikka.ua, МОЗ розширило перелік професій, обов’язкових до щеплень

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр Радуцький
Олександр Радуцький
депутат Черкаської міськради
- Advertisement -

У Черкасах за деякими адресами більше тижня не буде гарячої води

З 23 квітня по 2 травня мешканці деяких будинків у Черкасах залишаться без гарячої води. Про це повідомляє КПТМ...

Оборонці Черкащини знищили два ворожі БпЛА

Уночі над територією Черкаської області силами оборони знищено два ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. "Наші...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x