НовиниЧеркасиХто поверне людям гроші? Апеляційний суд розірвав «сміттєву» угоду...

Хто поверне людям гроші? Апеляційний суд розірвав «сміттєву» угоду Бортника з Черкасами

-

- Advertisment -

Північний апеляційний суд міста Києва поставив крапку в понад дворічній тяганині за послугу з вивезення великогабаритного та ремонтного сміття у Черкасах компанією Нова Якість. Відповідний договір, укладений між міською радою та власником ТОВ Юрієм Бортником, скасували.

Про це на своїй сторінці повідомив депутат облради Олександр Радуцький.

«Боротьба, яка тривала з паном Бортником, підійшла до логічного фіналу. Угода про вивіз негабаритного сміття розірвана. Разом з вами ми змусили міську владу піти на цей крок. Хоча неодноразово рішення ради та виконкому про скасування цієї послуги зупинялося діючим мером Анатолієм Бондаренком в 2019 – 2020 роках», – зазначає Олександр Радуцький.

За словами обранця, така послуга була нав’язана містянам Бондаренком у 2019 році. Два роки Громадяни отримували квитанції та сплачували їх.

«У мене питання до Анатолія Бондаренка. Хто поверне людям кошти, які компанія Бортника збирала з них ці роки? Яку ви особисто понесете відповідальність за підписану угоду з управлінською компанією «Сантехбудконструкція»/«Нова пакість»?» – підкреслив Олександр Радуцький.

Нагадаємо, у квітні 2019 року Анатолій Бондаренко підписав неправомірну угоду з Юрієм Бортником, власником ТОВ «Сантехбудконструкція», яку згодом перейменували на «Управлінську компанію Нова якість». За умовами договору підприємство стало фактичним монополістом у Черкасах та мало вивозити сміття від 16 499 житлових будинків міста. Тобто з усього житлового фонду. Відповідний вчинок з боку місцевої влади був нічим іншим, як підставою для черкасців. Оскільки їм нав’язали цю послугу й не дали права вибору.

По факту компанія не виконувала умови договору, а містяни отримували квитанції із завищеним тарифом за послуги від «Нової Якості», які змушені були сплачувати. У судах різної інстанції громада з підтримкою адвокатів намагалася оскаржувати та скасовувати вказані договори. Однак, сторонами договору виступали саме міська рада та «Сантехбудконструкція». Тому перші спроби були марними. Коли ж вдавалося виграти судову справу, то Бортник подавав апеляції та вигравав їх. Згодом у боротьбу проти Бортника підключився і міськвиконком. Проте судові баталії теж завершувалися перемогами «Нової Якості».

Нарешті, через понад два роки Апеляційний суд Києва виніс остаточний вердикт і тепер договір на вивезення великогабариту «Новою Якістю» та встановлені тарифи має бути розірваний остаточно.

Як повідомляв сайт vikka.ua, по «Новій якості» вкотре не змогли винести рішення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x