НовиниХроніка пожежі: в Черкасах палав драматичний театр (ФОТО, ВІДЕО)

Хроніка пожежі: в Черкасах палав драматичний театр (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

1 липня близько 15:00 у Черкасах спалахнув обласний музично-драматичний театр ім. Тараса Шевченка.

Першими про пожежу в соціальних мережах почали повідомляти активісти.

Згодом інцидент підтвердив кореспонденту vikka.ua і директор театру Володимир Осипов.

"Так, це правда. Поки що причина невідома", – зазначив Осипов.

Згодом стало відомо, що загорання відбулося на третьому поверсі театру. Загорілося глядацьке крісло. Близько 20 хвилин колектив намагався загасити пожежу власноруч, однак не справившись із вогнем, викликав рятувальників.

За дві години пожежа стала настільки масштабною, що її було видно навіть із відносно далеких мікрорайонів, як-то Хімселище.

Загалом, за словами рятувальників, у гасінні пожежі було задіяно 268 працівників Управління ДСНС та черговий взвод курсантів Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Втім не всі з них гасили театр – дехто, наприклад, рятував квіти із павільйону, що розташований біля будівлі. Також працювало 17 одиниць пожежної та спеціальної техніки. 


Facebook/Boris Skutsky

Із початку пожежі на місце прибуло обласне керівництво: голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, його заступник Юрій Сас, заступник голови облради Наталія Кравцова тощо.

Локалізувати пожежу вдалося через понад дві години. Врятувати повністю приміщення не вдалося. За словами очевидців, над фойє впав дах. Крім того, як повідомили рятувальники, обвалилися третій і другий поверхи.

"На п’яту годину ми маємо таке: вдалося врятувати сценічну частину. Це завдяки тому, що ми зуміли опустити протипожежну завісу і, таким чином, відрізали вогонь із глядацької зали, щоб він не поширився на сцену. На жаль, глядацька зала фактично втрачена. Обвалився другий і третій поверх. Зараз наші підрозділи працюють на даху, щоб через дах вогонь не поширився на глядацьку частину будівлі, – розповів у коментарі "Про все" речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

ДУШАТЬ СЛЬОЗИ: БУВ ТЕАТР – НЕМА ТЕАТРУ!!!На відео горить 3-ій поверх глядацького залу. 1 липня 2015 року, 15 годин 11 хвилин.

Posted by Олександр Гуменний on 1 липня 2015 р.

Крім того, згодом стало відомо про потерпілих від пожежі – троє рятувальників отруїлися чадним газом і  були госпіталізовані.
 
Громадське телебачення: Черкаси
 
Фото Сергія Єфімова
 
 
Фото Сергія Єфімова
 
 

Фото Сергія Єфімова
 
"Так багато глядачів черкаський театр ще не бачив" – жартують у соцмережах активісти, публікуючи світлини із роззявами, які дивились, як палав черкаський драматичний.
 
 
 
Facebook/Микола Макуха
 
О 17:48 стало відомо про ліквідацію пожежі. За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, дах над залою впав, зала повністю вигоріла. Натомість сцену врятувала протипожежна завіса.
 

"Дуже багато запитань, особливо з огляду на конфлікт інтересів забудовника і міської громади", – написав Томенко у Facebook.

Натомість міський голова Черкас Сергій Одарич вважає, що пожежу не слід пов'язувати із сусіднім забудовником.

"Навіть якщо ви спробуєте гіпотетично уявити, що забудовник планував спалити театр вщент, а потім отримувати дозвіл обласної ради (бо театр – обласна власність), потім – міської ради (бо земля – власність міста), потім – ще два рази міської ради (бо треба внести зміни спершу в генплан з погодженням в уряді, а після цього – в детальний план забудови), потім – дозвіл виконкому (бо він надає містобудівні умови і обмеження) – то проект затягується на десяток років і втрачає будь-яку економічну привабливість. А ще ж доведеться вкладатися у прибирання самої будівлі", – зазначив міський голова Черкас.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

“Черкаські Мавпи-Дніпро” стали першим півфіналістом Суперліги з баскетболу

Черкаські Мавпи виграли у Запоріжжя чвертьфінальну серію плей-оф 2:0 і першими вийшли до півфіналу. Про це інформує сайт Черкаських...

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x