додому Новини Кримінал Хотів зняти Тік-Ток: На Черкащині судитимуть юнака, який скоїв наругу над могилою...

Хотів зняти Тік-Ток: На Черкащині судитимуть юнака, який скоїв наругу над могилою військовослужбовця

0

За процесуального керівництва Монастирищенського відділу Уманської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру стосовно підлітка, який скоїв наругу над могилою військовослужбовця. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.
Досудовим розслідуванням встановлено, що 14-річний хлопець, у березні 2023 року перебуваючи на кладовищі, незаконно заволодів Державним Прапором України з місця поховання загиблого українського воїна.

Подія сталася у березні у селі Івахни Уманського району. Компанія з 4 підлітків зняла прапор з могили загиблого воїна. Двоє дівчат та двоє хлопців віком 14 років захотіли зняти відео у TikTok з прапором на фоні школи, але їм завадив сторож. односельці впізнали вандалів, приїжджала поліція.

Прапор підлітки не пошкодили та повернули на могилу. Відео з соцмереж видалили.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version