НовиниЧеркащинаХолодні батареї: тепловики розповіли, чому деякі черкащани досі без...

Холодні батареї: тепловики розповіли, чому деякі черкащани досі без опалення

-

- Advertisment -

Крадуть лічильники або втручаються в їхню роботу, самовільно виконують реконструкцію системи опалення та відмовляються давати тепло сусідам. Цьогорічний опалювальний сезон у Черкасах виявив чимало проблем. Окрім технічних несправностей на теплових магістралях та поривів внутрішньобудинкових систем, частина будинків залишилася із холодними батареями ще й через людський фактор.Чому – з’ясовував сайт vikka.ua.

Наразі система теплопостачання Черкас переведена на зимовий режим. ТЕЦ та "Черкаситеплокомуненерго" повністю забезпечили подачу теплоносія в систему. Спочатку тепло з’явилося у закладах соціальної сфери, а потім і у житловому фонді міста. Станом на 20 жовтня, за інформацією оперативної служби МВК, через технічні причини опалення не підключене у майже 20 будинках міста. Ще частина будинків змушена сидіти без тепла через власну недбалість чи сусідські війни.

"Будинок по Сумгаїтській, 34 транзитний. Він перекрив тепло і не хотів його давати сусідньому будинку по Сумгаїтькій 36. Обидва будинки були кооперативними. Раніше була розповсюджена схема, коли трубопровід транзитом пускали через підвал. Таких будинків у Черкасах близько 180, це десь 20 відсотків від загальної кількості. Десятками років вони співіснували між собою і проблем не було, а зі створеннмя ОСББ почалися "гойдалки". Мені важко зрозуміти їхню логіку", – розповідає директор КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" Микола Кушнір.

Кілька будинків не отримали вчасно тепло через мисливців за металом.

"У чотирнадцятиповерхівці по вулиці 30-річчя Перемоги, 50 викрали автоматичні повітровідвідники на системі опалення, бо вони латунні. Невідомі проникли на техповерх і познімали їх. Це виявили аж під час пуску теплоносія, тому була затримка із підключенням цього будинку. На двох будинках в районі Новопречистенської (Сєдова) поцупили лічильники тепла. Не зупинили ні двері залізні, ні замок. Так просто туди не доберешся, і мешканці будинку мають слідкувати за порядком. Ми вимушені були ставити там вставку замість лічильника", – зазначає директор КПТМ "Черкаситеплокомуненерго".

На Черкаській ТЕЦ зазначають: вистачає і охочих зекономити всупереч здоровому глузду. Мешканці деяких будинків самотужки намагаються регулювати подачу тепла, перекриваючи крани на приладах обліку. Втручання в роботу загальнобудинкового теплового лічильника призводить до його пошкодження та збою в системі подачі тепла.

"Поширені випадки, коли, провівши в літній період ремонтні роботи, мешканці будинків самовільно виконують реконструкцію системи опалення (укладення теплих підлог, перенесення приладу опалення на балкон чи лоджію, демонтаж перемичок перед опалювальними приладами). Через таке втручання по окремих стояках будинку може бути відсутня циркуляція теплоносія. Працівники СУБів не завжди мають доступу до таких квартир, аби перевірити систему. Заручниками таких ситуацій стають мешканці всього будинку", – зазначає директор Черкаської ТЕЦ Михайло Фатьянов.

У ТЕЦ переконують: попри вимкнену котельню на Припортовій, потужностей підприємства достатньо для забезпечення міста теплом. Наразі котельня працює в режимі підкачуючої насосної станції, що забезпечує необхідний гідравлічний режим роботи теплових мереж. Коли температура на вулиці досягне позначки +8 градусів за Цельсієм, в роботу задіять додаткові потужності котельні.

Скористалися теплою погодою і деякі ОСББ. Містяни відмовилися брати теплоносій, оскільки не бачили необхідності вмикати опалення.

"Із цим проблеми немає. Це рішення мешканців будинку, коли розпочати сезон. На сьогодні лічильники стоять на всіх будинках, які є споживачами "Черкаситеплокомуненерго". Регулювання іде на рівні споживача. Ми дали технічну можливість брати тепло, а скільки його потрібно – вирішує споживач. Лічильник відобразить фактичне споживання тепла", – додає Микола Кушнір.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині безпідставно завищували ціни на вугілля, призначене для опалення шкіл.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x