НовиниЧеркащинаХліб на Черкащині подорожчає

Хліб на Черкащині подорожчає

-

- Advertisment -

Уже в жовтні хліб може подорожчати в середньому на 50 копійок. Через посуху врожаю зібрали менше, ніж в минулому році − близько 37 млн. тонн зернових. Про це пише "Днепр час".

"Найбільший недобір – у Київській та Черкаській областях. Це мінус одна тонна з кожного гектара зернових", − розповідає директор департаменту землеробства і технічної політики в АПК Володимир Топчій.

Через падіння врожаю підскочили ціни на зовнішньому ринку, де Україна є одним з ключових експортерів зернових. Тому хлібороби продають дорожче пшеницю і всередині країни.

"Можу чітко сказати, що врожайність на моїх господарствах нижча на 30 − 40%, ніж у минулому році. Продаємо там, де ціна вигідніше, тому що немає сенсу працювати, вирощувати і віддавати за безцінь", − відзначає аграрій Григорій Боціон.

У Всеукраїнській аграрній раді дають прогноз: у цьому році за тонну пшениці будуть просити близько 180 доларів. Це на 10% дорожче, ніж у минулому. Відповідно на стільки ж може вирости ціна на хлібну продукцію.

"Якщо зерно подорожчає, то, відповідно, буде дорожчати борошно. А в ціновій політиці на хліб близько 30 − 35% йде на борошно. Тобто, якщо ми будемо бачити подорожчання борошна, це вплине на ціну хіба", − пояснює голова Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині зростуть ціни на продукти харчування.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x