додому Новини Черкащина Хасидів, які "змивають гріхи" в уманському кар’єрі, пильнують водолази (ФОТО)

Хасидів, які "змивають гріхи" в уманському кар’єрі, пильнують водолази (ФОТО)

0
3253

В Умані водолази Служби порятунку слідкують за порядком під час проведення хасидами ритуалу очищення водою. Про це повідомляє прес-служба управління Державної служби України з НС у Черкаській області.

Одним із релігійних обрядів, які під час святкування єврейського Нового року Рош га-Шана відзначають хасиди є ритуальне омовіння (обряд очищення водою). Паломники вірять, що у такий спосіб вони можуть "змити з себе усі гріхи".

Для обряду тисячі прочан обирають уманський затоплений кар’єр, глибина якого місцями складає понад 14 метрів. Хоч ця водойма не є безпечною для купання, хасиди ігнорують застереження рятувальників.

Водолази говорять, що на цій водоймі під час омовіння вже траплялися нещасні випадки. У 2011 році тут потонув 19-річний паломник, у 2014 році рятувальникам вдалося уникнути трагедії та вчасно витягнути з води ще одного потопельника.

Нині на водоймі знаходиться човен із водолазами, а на березі розташований спеціальний стаціонарний пост, де крім водолазів знаходяться і медичні працівники, які у будь яку хвилину готові відреагувати та надати кваліфіковану допомогу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, десятки тисяч хасидів відгуляли в Умані першу новорічну ніч.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x