НовиниЧеркащинаХасидів в Умані зустрінуть 200 корів і водолази

Хасидів в Умані зустрінуть 200 корів і водолази

-

- Advertisment -

40 тисяч хасидів через два тижні прибудуть в Умань, щоб у ніч з 20 на 21 вересня відзначити біля могили свого праведника Нахмана єврейський Новий рік – Рош Ха-Шана. За словами заступника начальника ГУ НП у Черкаській області Віктора Іванька, цього року буде рекордна кількість прочан, повідомляє видання "Сьогодні".

Вулиці Умані патрулюватимуть 500 копів, враховуючи новий підрозділ – тактичну поліцію (до них на допомогу приїдуть 16 полісменів з Ізраїлю). Крім того, , в місті будуть обладнані кілька постів, де чергуватимуть близько сотні рятувальників зі своєю технікою.

На підмогу рятувальникам виділять навіть водолазів, які чергуватимуть біля водойми, куди хасиди приходять на обмивання.

Міська влада вимагає від працівників поліції розібратися із наркобаронами та міжнародними злочинцями, які осіли в Умані.

"Є інформація, що на території, яку відвідують паломники, процвітає міжнародний наркотрафік. Хочу, щоб ця інформація була перевірена. Про такі факти знає кожен уманчанин", – заявив мер Умані Олександр Цебрій.

Своєю чергою, Віктор Іванько запевняє, що нині в Умані немає злочинців, які знаходяться в міжнародному розшуку. Що стосується наркотрафіку, то і в минулому році затримували громадян, які вживали наркотики, і буквально кілька днів тому були такі затримання.

Місцевий житель і екс-чиновник Петро Паєвський каже, що при кількості 30 тис. паломників останні на святковий тиждень купували у місцевих м'ясокомбінатів м'ясо 150 корів. "Очевидно, що цього разу для 40 тисяч осіб закуплять м'ясо 200 корів", – говорить Паєвський.

Місцеві жителі розповіли, що за останні три роки паломники стали більш скупими. "До 2014 року, до того як курс долара підскочив, багато з нас продавали прочанам на стихійних ринках овочі за космічними цінами. Наприклад, за кілограм картоплі просили $ 1, по $ 2 брали за кілограм яблук і помідорів, які до їхнього приїзду коштували пару гривень. Але тепер хасиди стали якимись більш прагматичними – не лінуються ходити на віддалені міські ринки, щоб купити продукти дешевше", – скаржаться уманчани.

За традицією, тисячі паломників на час святкування орендують житло в Умані. Чим багатший паломник, тим ближче до могили Нахмана він намагається зняти квартиру. Наприклад, у багатоповерхівках, прилеглих до могили праведника, за тижневе проживання господарі вже зараз ломлять від $ 1500 до $ 2000 за тиждень. Поблизу могили житла вже майже немає. "Самі при цьому туляться в своїх гаражах або у родичів, або самі знімають квартиру подобово в іншому районі Умані. Тижневе проживання їм там може обійтися в 1500 гривень", – розповіли уманські ріелтори.

Як повідомляв сайт vikka.ua, понад тридцять тисяч хасидів планують відсвяткувати іудейський Новий рік в Умані.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x