додому Новини Черкащина Хасиди хочуть, щоб в Умані запрацював Єдиний центр паломництва

Хасиди хочуть, щоб в Умані запрацював Єдиний центр паломництва

0

В Умані відбувся моніторинговий візит Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Про це повідомляє пресслужба Фонду Рабі Нахмана.

Учасники з’їзду хотіли дізнатися, чи забезпечуються в Умані права національних меншин в місцях їх компактного проживання. Про всі проблеми та умови проживання з місцевим населенням поспілкувався голова профспілкового комітету з питань національних меншин та міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець. Він також зустрівся з представниками Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана та хасидами, які постійно проживають в Умані, щоб врахувати їх пропозиції до законопроекту про національні меншини.

«В Умані, в районі паломництва хасидів, постійно проживають близько 100 сімей. Деякі вже мають громадянство України. Але деякі підприємці забороняють хасидським дітям відвідувати заклади, деякі служби таксі відмовляються возити хасидів, а місцеві політики досі використовують тему хасидів, для боротьби з опонентами. Так, наприклад, в місті йде реформа освітніх закладів, але політичні опоненти підбурюють уманчан, що школи продадуть хасидам», – заявив представник громади Хайм Хазін.

Юрист Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана Ірина Рибницька також розповіла про труднощі хасидів із приїздом до Умані.

«До Умані приїжджають бреславські хасиди. Ними опікується Міжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана. До Рош-га-Шана ще три місяці, але підготовка до свята вже розпочалася. Більшість хасидів питають, чи дозволить Україна їм цього року відвідати могилу Рабі Нахмана. Велика кількість паломників отримали так звані «чорні візи», коли намагалися минулого року приїхати в Україну під час заборони. На місці в них теж виникає багато проблем. Ми вважаємо, що в Умані потрібно створити єдиний центр паломництва хасидів, який буде їх реєструвати, де вони зможуть сплатити туристичний збір та вирішити будь-яке питання. Нам потрібна підтримка і комунікація з Офісом президента. У нас є також пропозиції до створення маленького Єрусалиму в Умані і американські бізнесмени, які готові інвестувати», – зазначила Рибницька.

Дмитро Лубінець вислухав всі проблеми та повідомив, що розробляється закон, який буде направлений на захист прав національних меншин, які проживають на території України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Умані пострілялися хасиди, одному поцілили в груди.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version