додому Новини Черкащина Хакер з Черкащини, який нашкодив підприємству на понад 180 тисяч гривень, отримав...

Хакер з Черкащини, який нашкодив підприємству на понад 180 тисяч гривень, отримав підозру

0

Поліцейські за двома статтями кримінального кодексу України оголосили про підозру чоловікові, який здійснював втручання в роботу програмного забезпечення підприємства.

За вчинене йому загрожує до восьми років за ґратами, інформує пресслужба ГУНП у Черкаській області.

До поліції звернулися представник одного з товариств з заявою про те, що протягом 2018-2019 років невстановлена особа шляхом втручання в роботу програмного забезпечення суб’єкта господарської діяльності завдала збитків на суму 180 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування слідчими Драбівського відділу поліції  спільно з працівниками підрозділу кіберполіції Черкаської області було встановлено особу зловмисника. Ним виявився колишній працівник підприємства.

Чоловік, маючи необхідні навички та будучи обізнаний з роботою програмного забезпечення, протягом декількох років  здійснював втручання в роботу програмного забезпечення суб’єкта господарської діяльності, що призвело до спотворення процесу обробки інформації. Внаслідок його незаконних дій підприємство зазнало збитків.

Особу зловмисника встановлено. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті  361(Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та частиною 3 статті 190(Шахрайство вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вдома у черкащанина поліція виявила теплицю з коноплею, зброю та боєприпаси.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version