НовиниЧеркащинаХабарника Савіна прикривав мер Черкас Бондаренко

Хабарника Савіна прикривав мер Черкас Бондаренко

-

- Advertisment -

Депутати міськради неодноразово намагалися оголосити недовіру та звільнити очільника департаменту архітектури, однак цього не давав зробити міський голова Анатолій Бондаренко та його однопартійці з "Батьківщини". А все тому, що спійманий 16 листопада на крупному хабарі посадовець входить до команди мера Черкас.

Зазначимо, Артур Савін свого часу був одним із так званих опозиціонерів до колишнього мера Черкас Сергія Одарича, які добивалися зміни влади з метою задоволення особистих фінансових інтересів. Савін потрапив до міськради за списками КПУ і досі залишався єдиним комуністом у лавах мерії.

Він – не єдиний протеже міського голови Анатолія Бондаренка, якого вже викрили у корупції. У серпні 2017-го ті ж столичні правоохоронці спіймали на отриманні хабара в 40 тисяч гривень начальника новоствореного міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю Валентина Дяченка. Саме його наприкінці 2016 року призначили начальником новоствореного органу, який мав контролювати всі будівництва у місті, видавати дозвільні документи, виявляти порушення та карати несумлінних забудовників. Передачу повноважень архбудконтролю міськраді особисто приймав міський голова Анатолій Бондаренко. Тоді у Facebook мер схвально відгукувався про Валентина Дяченка, який до цього обіймав посаду заступника начальника управління капітального будівництва Черкаської міськради.

Разом з міським головою щойно призначений начальник ДАБК міськради Валентин Дяченко (у червоному колі) інспектував роботи на вулиці Героїв Дніпра

Місцевий журналіст і блогер Вадим Комаров в одному із коментарів у мережі "Фейсбук" припустив, що Артур Савін брав гроші в інтересах мера міста.

"За інформацією, яка поки що офіційно не підтверджена, в момент затримання Савін заявив, що діяв за вказівкою мера", – написав Вадим Комаров.

Роботою директора департаменту архітектури були незадоволені більшість депутатів міської ради. Через скандал, який виник кілька місяців тому і був пов'язаний із намаганням чиновника віддати під житлову забудову берегову смугу міста, депутати від ВО "Свобода" подали проект рішення про висловлення недовіри Артуру Савіну. Народні обранці визнавали роботу чиновника незадовільною і вимагали його звільнити. Більшість із 22 депутатів на одній із останніх сесій ухвалили таке рішення. Проте міський голова наклав на нього вето.

"Декілька тижнів тому депутат Черкаської міської ради від ВО "Свобода" Іван Косенко доповідав на сесії проект рішення про недовіру директору департаменту Артуру Савіну, в зв'язку з незаконним будівництвом на березі Дніпра. Тоді, на жаль, міський голова заветував проект рішення, який набрав більшість на сесії. На наступну сесію цей проект рішення виносить депутат Максим Шило, сподіваюся, його підтримають вже не 22 депутати, а значно більше, і вето ми не побачимо. Такі люди, як Артур Савін не мають працювати в міській раді", – зазначив лідер місцевих "свободівців" Андрій Куча.

За словами депутата від Партії вільних демократів Олександра Згіблова, він уже багато років чув від підприємців міста про те, що в департаменті архітектури процвітає корупція. Він переконаний, що чиновник, затриманий на хабарі, не повинен працювати в мерії.

"Ми неодноразово порушували питання про відсторонення Савіна від посади. Але мер міста не реагує, а на рішення про недовіру він взагалі наклав вето. Тут треба з’ясувати, чи мав відношення до цих грошей мер Бондаренко, чи він сліпо довіряв чиновнику і вважав, що той чесно служить громаді Черкас", – зазначив Олександр Згіблов.

Нагадаємо, 16 листопада співробітники київської СБУ та ГПУ затримали на отриманні хабара директора департаменту архітектури Артура Савіна та його водія, який був посередником. Затримання відбулося біля власного будинку посадовця. Наразі слідчі проводять обшуки удома та в його кабінеті.

Як повідомляв сайт vikka.ua, журналісти розшукують підприємців, які постраждали від дій хабарника Савіна та його департаменту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x