додому Новини Черкащина Втекти від тиранії і почати життя спочатку: у Черкасах працює центр допомоги...

Втекти від тиранії і почати життя спочатку: у Черкасах працює центр допомоги жінкам (ФОТО)

0

Юридична та психологічна підтримка, допомога у відновленні документів, харчі, одяг та житло – це все можна і отримати у Черкаському центрі допомоги жінкам "Мережка", який вже кілька років існує і має позитивну динаміку успішних історій.

Лілія втекла від чоловіка-тирана разом із двома маленькими дітьми. Жінка ділиться, що після того, як батько її дітей почав вживати наркотики, життя стало нестерпним, адже він почав бити не лише все в будинку, але і прикладати руку до неї і малюків.

"Я тікала від чоловіка без речей та грошей, з двома дітками за руки. Діватися мені не було куди і знайомі порадили цей центр, – розповідає Ліля. – Мені тут набагато краще, аніж було вдома. Нам дали речі, житло, постійно відчуваю підтримку. Наразі я на шляху до нового життя".

Координаторка проектних напрямків благодійної організації "Черкаська мережа" Ольга Мардарь каже, жінки, які зазнали фізичного насилля у сім’ї, знаходяться у стані емоційного пригнічення. Вони не спроможні без підтримки самостійно "стати на ноги" та розпочати життя по новому.

"На сьогодні ми вже маємо багато історій успіху. 90% звернень жінок до нашої організації розпочинаються з того, що у них немає нічого, окрім своїх дітей. Саме в такий складний період вони потребують найбільшої підтримки, – пояснює вона. – Без фахової підтримки є високий ризик того, що дитина може потрапити до інтернатного закладу. Саме тому виникла ідея і ми створили центр допомоги жінкам "Мережка", де один із напрямків – допомога жінкам, які постраждали від домашньої тиранії".

Адміністратор жіночого центру Анжеліка Бузовська у свій час також зазнала жорстокого насильства в своїй сім’ї. Каже, ніхто не міг і подумати, що вона зможе стати на ноги і розпочати все спочатку.

"Коли я прийшла в центр, в ньому проходили жіночі групи, де я поступово брала натхнення і почала відновлювати своє життя, – каже Анжеліка. – Згодом мені запропонували роботу в "Мережці" і надалі я вже сама допомагаю жінкам у складні хвилини, так само, як колись допомогли і мені".

Анжеліка пояснює, в центрі не лише забезпечують жінок тимчасовим житлом, одягом та харчами, але кожна із мешканок має дотримуватися чітких правил поведінки, адже тут панує дисципліна.

"Після того, як жінка до нас звертається, з нею заключається договір. Під час перебування ми забезпечуємо її всім першочергово необхідним: тимчасовим житлом, одягом, їжею, надаємо соціальну та фахову юридичну підтримку, – розповідає адміністраторка. – Також допомагаємо у відновленні документів, а ще надаємо допомогу в пошуку роботи та сприяємо влаштуванню дітей у навчальні заклади".

Центр працює цілодобово. Звернутися за допомогою можна за телефоном: +38(093)668-02-46 Анжеліка, адміністратор центру допомоги жінкам "Мережка".

Як повідомляв сайт vikka.ua, шестирічній черкащанці потрібні кошти на обстеження за кордоном.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version