НовиниЧеркащинаВтекти від тиранії і почати життя спочатку: у Черкасах...

Втекти від тиранії і почати життя спочатку: у Черкасах працює центр допомоги жінкам (ФОТО)

-

- Advertisment -

Юридична та психологічна підтримка, допомога у відновленні документів, харчі, одяг та житло – це все можна і отримати у Черкаському центрі допомоги жінкам "Мережка", який вже кілька років існує і має позитивну динаміку успішних історій.

Лілія втекла від чоловіка-тирана разом із двома маленькими дітьми. Жінка ділиться, що після того, як батько її дітей почав вживати наркотики, життя стало нестерпним, адже він почав бити не лише все в будинку, але і прикладати руку до неї і малюків.

"Я тікала від чоловіка без речей та грошей, з двома дітками за руки. Діватися мені не було куди і знайомі порадили цей центр, – розповідає Ліля. – Мені тут набагато краще, аніж було вдома. Нам дали речі, житло, постійно відчуваю підтримку. Наразі я на шляху до нового життя".

Координаторка проектних напрямків благодійної організації "Черкаська мережа" Ольга Мардарь каже, жінки, які зазнали фізичного насилля у сім’ї, знаходяться у стані емоційного пригнічення. Вони не спроможні без підтримки самостійно "стати на ноги" та розпочати життя по новому.

"На сьогодні ми вже маємо багато історій успіху. 90% звернень жінок до нашої організації розпочинаються з того, що у них немає нічого, окрім своїх дітей. Саме в такий складний період вони потребують найбільшої підтримки, – пояснює вона. – Без фахової підтримки є високий ризик того, що дитина може потрапити до інтернатного закладу. Саме тому виникла ідея і ми створили центр допомоги жінкам "Мережка", де один із напрямків – допомога жінкам, які постраждали від домашньої тиранії".

Адміністратор жіночого центру Анжеліка Бузовська у свій час також зазнала жорстокого насильства в своїй сім’ї. Каже, ніхто не міг і подумати, що вона зможе стати на ноги і розпочати все спочатку.

"Коли я прийшла в центр, в ньому проходили жіночі групи, де я поступово брала натхнення і почала відновлювати своє життя, – каже Анжеліка. – Згодом мені запропонували роботу в "Мережці" і надалі я вже сама допомагаю жінкам у складні хвилини, так само, як колись допомогли і мені".

Анжеліка пояснює, в центрі не лише забезпечують жінок тимчасовим житлом, одягом та харчами, але кожна із мешканок має дотримуватися чітких правил поведінки, адже тут панує дисципліна.

"Після того, як жінка до нас звертається, з нею заключається договір. Під час перебування ми забезпечуємо її всім першочергово необхідним: тимчасовим житлом, одягом, їжею, надаємо соціальну та фахову юридичну підтримку, – розповідає адміністраторка. – Також допомагаємо у відновленні документів, а ще надаємо допомогу в пошуку роботи та сприяємо влаштуванню дітей у навчальні заклади".

Центр працює цілодобово. Звернутися за допомогою можна за телефоном: +38(093)668-02-46 Анжеліка, адміністратор центру допомоги жінкам "Мережка".

Як повідомляв сайт vikka.ua, шестирічній черкащанці потрібні кошти на обстеження за кордоном.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x