НовиниЧеркасиВшанували воїнів: Черкаси доєдналися до Всеукраїнського забігу «за героїв»

Вшанували воїнів: Черкаси доєдналися до Всеукраїнського забігу «за героїв»

-

- Advertisment -

Діти, дорослі, військові ветерани війни та професійні спортсмени – усіх об’єднала одна мета. Сотні черкасців зібралися сьогодні, 28 серпня, на площі Слави, щоб вшанувати загиблих воїнів та пробігти марафон за героїв нашої країни.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Нагадаємо, завтра, 29 серпня, в Україні оголошено днем скорботи за полеглими в «Іловайському котлі». Саме цього дня у 2014 році наші захисники виходили з оточення, коли російський противних відкрив по них вогонь. Тоді розстріляли сотні наших захисників. Битва за Іловайськ вважається однією з найкривавіших за часи російсько-української війни.

Щоб вшанувати пам’ять загиблих у тій страшній сутичці, в Україні 28 серпня влаштовують патріотичні забіги «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Цього року до відповідної акції приєдналися понад 300 черкасців.

«Це взагалі всеукраїнський захід і сьогодні такі забіги проводяться у багатьох населених пунктах нашої країни. На меті – вшанувати тих, хто загинув під час сутичок і бойових дій. Наші хлопці загинули, але пам’ять про них житиме вічно в наших серцях – зазначає виконуюча обов’язки директора комунальної установи Черкаської облради Черкаського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Марія Шелест.

На початку забігу кожен з учасників пройшов реєстрацію та отримав свій нагрудний номер з прізвищем та ім’ям загиблого героя саме із Черкаської області. У такий спосіб патріоти змогли пробігти за тих, хто загинув.

«Сьогодні ми зібралися, щоб згадати пам’ять нашого черкаського батальйону. Солдатів та офіцерів, які поклали свої життя за незалежність нашої держави, не пропустили ворога далі в Україну. Я дякую за те, що ви прийшли не самі, а й привели своїх дітей. Щоб ця пам’ять закарбувалася не лише в наших серцях, а й в душах прийдешніх поколінь», – перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

Черкасець та професійний спортсмен, багаторазовий призер чемпіонатів України з академічного веслування Арсеній Задорожній сьогодні вирішив пробігти в пам’ять про свого дідуся-героя, який також захищав наші кордони під час АТО.

«Сьогодні я буду бігти за свого хороброго дідуся. Він у мене теж брав участь в АТО, тому цей захід для мене – діло честі. Це вже не перший забіг, в якому я беру участь, хоч професійно займаюся академічним веслуванням. До цього біг 3 та 10 кілометрів. Я завжди за спорт, тому велике дякую організаторам забігу, вони роблять велику справу – зазначає Арсеній Задорожній.

Сам забіг пройшов у трьох категоріях: аматори (всі бажаючі, без рівня підготовки), ветерани війни, учасники бойових дій, члени їх сімей та члени сімей загиблих героїв і третя група – професійні спортсмени. У цих трьох категоріях учасників також поділили на чоловіків та жінок.

Кожен учасник, незалежно від результату, отримав пам’ятну медаль на фініші. Призерів же нагородили переможними кубками та відзнаками.

Як повідомляв сайт vikka.ua, п’ять військових кораблів прибули до Черкас.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

У Смілі рахують збитки від обстрілу та починають ремонтні роботи

У місті Сміла на Черкащині триває ліквідація наслідків російської атаки. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Залучена районна...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x