додому Новини Черкащина Всеукраїнський тур джаз-хору з Німеччини стартував у Черкасах (ФОТО)

Всеукраїнський тур джаз-хору з Німеччини стартував у Черкасах (ФОТО)

0

У Черкаській обласній філармонії відбувся концерт міжнародного джаз-хору "Актуальна тенденція". Він приїхав до України, щоб подарувати композиції у стилі джазу, спірічуелс, госпелс та інші. Концерти – безкоштовні; мета учасників – підтримати українців у непростий для країни час. В цьому до них долучилися об’єднані церкви міста.

Дві години 60 хористів та естрадно-симфонічний оркестр із 40 музикантів виконували композиції англійською, українською та німецькими мовами. Концерт відбувся в межах святкування 500-річчя Реформації в Україні.

Закінчився виступ незвично. Всі музиканти і співаки спустилися в зал із запаленими свічками в руках. При цьому вони виконували мелодійну пісню "Мир в тобі".

Гостя концерту Ірина Морхоцька вражена талантом виконавців: "Дуже талановиті та обдаровані Богом люди. Від захоплення у мене та багатьох глядачів наверталися сльози, особливо коли в кінці всі вийшли у хол, вони – співали, а ми безупинно аплодували їм. Неймовірний концерт".

"Я відчував, що зал підтримує і приймає нас. І коли ми спускалися вниз, було таке відчуття єднання, що просто не передати словами ", – розповідає учасник колективу Андрій.

Всі учасники колективу з різних країн: Німеччини, України, Росії, Білорусі, Польщі, Чехії, США. 5 із них – черкащани. Керівник і диригент хору Павло Шабан – іммігрант з України, але вже 20 років живе в Німеччині. Про батьківщину пам’ятає і регулярно відвідує країну з гастролями.

"Моє бажання, аби всі мали можливість послухати красиву, духовну музику. Я давно цим займаюсь і вдома працюю хормейстером декількох хорів, і мені дуже приємно, що я можу поділитися своєю творчістю в Україні", – сказав Павло.

Окрім Черкас, хор "Актуальна тенденція" проїде чотирма містами України, такими як Одеса, Південний, Миколаїв, Херсон.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащан запрошують на "Ше.Fest".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version