НовиниСпортВсе буде плитка: підрядник, який ремонтує площу 700-річчя в...

Все буде плитка: підрядник, який ремонтує площу 700-річчя в Черкасах, має кримінальний "шлейф" (Фото, документи)

-

- Advertisment -

Майже 5 мільйонів гривень коштуватиме міському бюджету благоустрій території площі 700-річчя, що в Черкасах. Територію планують "закатати" тротуарною плиткою. Вартість укладання одного її квадратного метра – понад 830 гривень.

Минулоріч фірма, що перемогла в тендері, виконувала аналогічні роботи на іншому об’єкті за значно нижчою вартістю "квадрату". Про імена, які фігурують серед підрядників, що взялись за ремонт площі, та причину росту цін пише OBOZREVATEL.

 

 

Площу перетворюють на ринок

На площі 700-річчя в Черкасах вже розташований стихійний базар. Щоб хоч якось упорядкувати там торгівлю, частину площі перетворюють на облаштований ринок, аби брати з підприємців ринковий збір.

Для того, щоб селянам чи перекупам з Черкас (а других тут значно більше) було комфортно і зручно торгувати, керівництво комунального підприємства "Черкаські ринки" вирішило закласти площу тротуарною плиткою і придбати 20 павільйонів. 

33 долари за квадратний метр

Згідно з оголошеним тендером на проведення ремонтних робіт з благоустрою площі 700-річчя, КП "Черкаські ринки" оголосило тендер на ремонті роботи з благоустрою 6 тисяч квадратних метрів площі 700-річчя. Сума оголошеної закупівлі – 5 мільйонів 40 тисяч гривень. Найвищу ціну в тендері оголосило ТОВ "Колтекс-транс" – майже 5 мільйонів, за один квадратний метр плитки – 833 гривень. За іронією долі, саме це підприємство і було визнано переможцем. А от пропозиція компанії "Главшляхбуд", яка заявила найнижчу вартість – 747 гривень за кв.м., була відхилена. Причина – невідповідність документації і не надання відповідних документів. У випадку перемоги відхиленого ТОВ "Главшляхбуд", міський бюджет заощадив би понад 500 тисяч гривень.

Угода із переможцем була укладена 31 липня. Усі роботи мають бути завершені до кінця року. Підрядник вже отримав 14 мільйони авансу.

А от переможець тендеру ТОВ "Колтекс-транс" у 2018 році вже виконувало роботи з благоустрою тротуарів по бульвару Шевченка в Черкасах. Тоді 1 квадратний метр укладання плитки обійшовся місту значно дешевше в 799 гривень ( 6800 квадратних метрів встелили за 5 мільйонів 442 тисячі гривень.

Торговельні павільйони від підприємця з "кримінальним душком"

Право виготовити 20 торгівельних павільйонів для нового базару КП "Черкаські ринки" також розіграло через систему Prozorro. Участь у закупівлі взяли два підприємства: ТОВ "Трансбуд-2017" та ПП "Профіль Плюс". Найкращою пропозицією виявилася ціна від ПП "Профіль плюс" – 475 тис. гривень (по 23750 грн. за 1 павільйон). Компанія "Трансбуд-2017" запропонувала дещо більше – 479,5 тисяч гривень.

Найцікавішим виявилися саме "гравці" цього тендеру.

Засновник ТОВ "Трансбуд-2017" – Сергій Колесніченко. Цікаво, що саме він є засновником і директором "Колтекс-транс" – тієї самої компанії, що встелятиме площу плиткою.

Загалом фірми Колесніченка за два роки "тісної співпраці" з черкаською міською владою виграли підрядів на 228 млн. грн. Переважно це ремонти доріг, тротуарів, облаштування плиткою територій шкіл і дитячих садочків.

Керівником і засновником іншого учасника – приватного підприємства "Профіль-плюс" є Ігор Прокубовський. Активно брати участь у закупівлях він почав у 2018 році. За цей час отримав перемогу у 10 закупівлях на загальну суму 1,6 мільйонів. Вісім із цих тендерів були не конкурентними: тобто угоди укладалися "напряму" або учасник під час торгів був один.

Найбільшу суму Ігорю Прокубовському дав департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Було підписано 3 прямі угоди на ремонт покрівлі місцевого дитячого садка № 57 "Волошка". Саме наслідки цього ремонту стали предметом прискіпливої уваги правоохоронців.

У серпні 2019 року прокуратура області повідомила про підозру директору підприємства "Профіль-плюс" у вчиненні правопорушення одразу за двома статтями Кримінального кодексу: службова підробка і привласнення, розтрата майна.

Так, за даними правоохоронців, підозрюваний за попередньою змовою з ФОПом-субпідрядником, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, отримав понад 280 тисяч бюджетних коштів і перевів їх у готівку. Роботи ж не були виконані.

Але попри такий "букет" кримінальних справ, підприємець продовжує брати участь у тендерах, виграє їх і з ним укладають угоди. Чи будуть виготовлені до кінця року торгівельні павільйони для нового ринку – невідомо. Чи, можливо, правоохоронцям доведеться порушувати ще одну справу. Цього разу – вже за привласнення 470 тис. бюджетних коштів.

Як писав сайт vikka.ua, черкаський мер з відпустки похизувався проведеним "суботником". 

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x