додому Новини Вперше за 28 років чигиринський заповідник може отримати нового гендиректора

Вперше за 28 років чигиринський заповідник може отримати нового гендиректора

0

Комісія при Міністерстві культури України 29 червня проводить конкурс на посаду генерального директора Національного історико-культурного заповідника "Чигирин". Претендентів на посаду всього двоє: Василь Полтавець (діючий директор) та Олег Островський, пише  Черкаси.city.

Заповідник може отримати нового директора вперше за всі 28 років свого існування. У радянські часи сільський вчитель зі Стецівки Василь Полтавець рішенням Чигиринського райкому комуністичної партії був визнаний кращою кандидатурою на цю посаду.

У подальшому Василь Іванович весь час працює на посаді гендиректора, попутно створюючи  вже в пострадянський час цілий ряд організацій: Благодійний фонд соціального розвитку Національного історико-культурного заповідника "Чигирин" (згідно статуту – охорона здоров’я та надання соціальної допомоги), ТОВ "Чигиринінвест-Епос" (будівництво), ТОВ "Козацька спадщина" (мистецтво, спорт, відпочинок і розваги). Водночас директор НІКЗ "Чигирин", у якого основою експозицій музеїв є Хмельниччина, стає співзасновником ГО "Польський дім Чигиринщини".

Інший кандидат на посаду гендиректора заповідника "Чигирин", 43-річний Олег Островський, як і Василь Полтавець, свою кар’єру розпочинав шкільним учителем. Після навчання у Черкаському Національному університеті ім. Богдана Хмельницького другу вищу освіту здобув у Києві – в Міжнародній Академії Управління Персоналом. Займався приватним підприємництвом (водночас з навчанням агробізнесу та стажуванням у США і Данії). У 2009 році створив і очолив ГО "Вільне Козацтво Холодного Яру", метою якого було визначено патріотичне виховання, дослідження історії Чигиринщини й Черкащини в цілому, збереження історичних пам’яток та увічнення історії Визвольної боротьби.

У 2014 році він стає одним з ініціаторів створення штурмової групи "Холодний Яр", яка увійшла до складу батальйону "Айдар". Як "айдарівець", приймав участь у бойових діях на Донбасі, після чого рік очолював обласну культуру – був начальником управління культури та взаємозв’язків з громадськістю при Черкаській ОДА. Звільнився практично день-у-день з оголошенням конкурсу на посаду генерального директора НІКЗ "Чигирин".

Як повідомляв сайт vikka.ua, ветерана АТО призначили на посаду черкаського заповідника "Трахтемирів".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version