НовиниВперше за 28 років чигиринський заповідник може отримати нового...

Вперше за 28 років чигиринський заповідник може отримати нового гендиректора

-

- Advertisment -

Комісія при Міністерстві культури України 29 червня проводить конкурс на посаду генерального директора Національного історико-культурного заповідника "Чигирин". Претендентів на посаду всього двоє: Василь Полтавець (діючий директор) та Олег Островський, пише  Черкаси.city.

Заповідник може отримати нового директора вперше за всі 28 років свого існування. У радянські часи сільський вчитель зі Стецівки Василь Полтавець рішенням Чигиринського райкому комуністичної партії був визнаний кращою кандидатурою на цю посаду.

У подальшому Василь Іванович весь час працює на посаді гендиректора, попутно створюючи  вже в пострадянський час цілий ряд організацій: Благодійний фонд соціального розвитку Національного історико-культурного заповідника "Чигирин" (згідно статуту – охорона здоров’я та надання соціальної допомоги), ТОВ "Чигиринінвест-Епос" (будівництво), ТОВ "Козацька спадщина" (мистецтво, спорт, відпочинок і розваги). Водночас директор НІКЗ "Чигирин", у якого основою експозицій музеїв є Хмельниччина, стає співзасновником ГО "Польський дім Чигиринщини".

Інший кандидат на посаду гендиректора заповідника "Чигирин", 43-річний Олег Островський, як і Василь Полтавець, свою кар’єру розпочинав шкільним учителем. Після навчання у Черкаському Національному університеті ім. Богдана Хмельницького другу вищу освіту здобув у Києві – в Міжнародній Академії Управління Персоналом. Займався приватним підприємництвом (водночас з навчанням агробізнесу та стажуванням у США і Данії). У 2009 році створив і очолив ГО "Вільне Козацтво Холодного Яру", метою якого було визначено патріотичне виховання, дослідження історії Чигиринщини й Черкащини в цілому, збереження історичних пам’яток та увічнення історії Визвольної боротьби.

У 2014 році він стає одним з ініціаторів створення штурмової групи "Холодний Яр", яка увійшла до складу батальйону "Айдар". Як "айдарівець", приймав участь у бойових діях на Донбасі, після чого рік очолював обласну культуру – був начальником управління культури та взаємозв’язків з громадськістю при Черкаській ОДА. Звільнився практично день-у-день з оголошенням конкурсу на посаду генерального директора НІКЗ "Чигирин".

Як повідомляв сайт vikka.ua, ветерана АТО призначили на посаду черкаського заповідника "Трахтемирів".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x