додому Новини Черкащина Володимир Гройсман: отруйну речовину було розпилено локально під час лінійки

Володимир Гройсман: отруйну речовину було розпилено локально під час лінійки

0

Голова уряду екстрено прибув у Черкаси та навідав у лікарні дітей, які постраждали від отруєння у міській школі №8. Під час короткого прес-брифінгу він закликав не вірити чуткам і дочекатись офіційних висновків, передає кореспондент vikka.ua.

"Я навідував дітей у лікарні, спілкувався з ними особисто. Їх стан покращується. Ситуація знаходиться під контролем медиків і вони дають гарні прогнози, – каже політик. – також у Черкасах залишаються лікарі з Києва, які прилетіли разом зі мною".

Він закликав не фантазувати та не вірити чуткам. Адже версія з розпиленням ртуті у військовій частині неподалік школи, яка ширилась соціальними мережами протягом дня, не підтвердилась.

"Наразі відповідні служби працюють, аби виявити, які саме речовини спричинили отруєння. Ні у воді, ні в навколишньому середовищі нічого виявлено не було. Ми схиляємося до думки, що розпилення цих речовин відбулось локально, під час проведення лінійки. Ніяких даних про подібні випадки в інших навчальних закладах Черкас немає, – зазначив прем’єр. – Слідство має встановити всі обставини ситуації. Дослідження та аналізи будуть робитися в кращих клініках Києва. Про їх результати громадськість буде обов’язково повідомлена".

Політик підкреслив, що місцеві надзвичайники та медики відпрацювали на відмінно: прибули на місце, вжили всіх передбачених в подібних випадках заходів та екстрено шпиталізували дітей.

Прем’єр-міністр не пов’язує черкаську ситуацію з отруєнням школярів у Дніпропетровській області, проте обіцяє тримати під особистим контролем обидва випадки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Президент доручив з’ясувати причину отруєння дітей у Черкасах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version