НовиниВодний колапс: у місті на Черкащині із кранів тече...

Водний колапс: у місті на Черкащині із кранів тече багнюка (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Ось уже 10 років у місті Городище з кранів замість води тече багнюка. Перевірки показали, що в ній чи не вся таблиця Менделєєва. А все через те, що у водогоні немає елементарних фільтрів і вода в райцентр подається без будь-якого очищення. Про це повідомляють "Подробности".

Уже не перший рік родина Володимира користується побутовими вугільними фільтрами. Змінювати їх доводиться щомісяця.

"Це вугільний фільтр, але він же ж коштує десь 60 гривень", – говорить Володимир Зінченко.

Та фільтри – не єдина проблем місцевих. Цю воду навіть комунікації не витримують, запевняє сантехнік Віталій. Він показує шматок труби, яку напередодні вирізав після пориву водопроводу в цій п'ятиповерхівці. Усередині – земля, глина та мул.

Водогінну систему в райцентрі капітально не ремонтували вже понад 50 років. Час від часу тільки латають труби. Міський водогін качає воду з чотирьох свердловин. Працівники визнають, у насосній станції ніколи не встановлювали навіть елементарних фільтрів.Така ж ситуація з очищенням і на трьох інших водозаборах.

Яку воду доводиться пити жителям Городища знають у місцевому відділенні черкаського лабораторного центру. За результатами аналізу – вміст солей у воді перевищує норму в півтора рази, а нітратів – удвічі.

"Цю воду можна використовувати тільки для технічних потреб через високу концентрацію нітратів. У дітей виникає метгемоглобінемія", – зазначає завідувач Городищенського міжрайонного відділу ГУ "Черкаський лабораторний центр" Ольга Кучер.

Щоправда, жителям райцентру ні комунальники, ні місцева влада результатів перевірки води так і не показали. Перший заступник голови міста відповісти на запитання, чому подають воду без попереднього очищення не може, нарікає на директора комунального підприємства, звільненого кілька тижнів тому.

"Ну, я ж не можу людину змусити перерахувати гроші і придбати фільтри. Це стосується і станції доочистки води на центральному водогоні", – говорить перший заступник міського голови Городища Анатолій Вибрик.

Та поки чиновники перекладають відповідальність один на одного, жителям містечка доводиться пити воду з нітратами. Іншої альтернативи в них – немає.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаська влада виступила проти введення в Україні річкового збору.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x