НовиниЧеркащинаВодили хороводи, палили сніжинку: як у Черкасах на Масницю...

Водили хороводи, палили сніжинку: як у Черкасах на Масницю весну закликали (ФОТО)

-

- Advertisment -

Змагалися зима з весною, розважалися малі й дорослі, смакували млинцями та варениками, закликали теплу пору року танцями, піснями та яскравим вогняним шоу. Насамкінець спалили особливий символ зими – сніжинку. Так учора, 9 березня, у Сосновому Бору гучно та весело святкували Масницю. Про це інформує прес-служба КП "Дирекція парків".

Понад тисячу черкасців зійшлися на народні гуляння, що тривали із 12 до 17 години на центральній алеї парку.

"Цьогорічна Масляна зібрала рекордну кількість відвідувачів. Ми навіть не очікували такого результату, але щасливі, що погода нас не підвела. Для нас ці народні гуляння – не просто свято весни та смачних пригощань. Ми намагалися зробити програму максимально насиченою та цікавою. На території парку для дорослих і малих діяло безліч розваг та активних зон відпочинку, – говорить художній керівник КП "Дирекція парків" Інна Омелюх. – Власне цим заходом ми фактично відкриваємо цьогорічний сезон".

Стартувало святкування із показового шоу бойового гопака. Далі розважали гостей тріо Зими, Весни та Масниці. Для найменших влаштували змагання за команди двох пір року.

Стрибали у мішку, бігали з цукеркою та навіть перетягували канат, аби тільки весна нарешті перемогла. Малеча ж окрім чудового настрою отримала корисні та смачні подарунки.

Менші вже традиційно веселилися і під час танцювальної програми. Після – разом із дорослими водили хоровод, закликали весну.

Старших гостей також розважали конкурсними програмами з подарунками від партнерів "Дирекції парків". Найекстремальніший – стовп із подарунками. Майже 6-метрового велетня вдалося підкорити не кожному. Хтось повертався із подарунком, декому забракло сил на лічені сантиметри. Та все ж за майже годину подарунки були зірвані.

 

Увесь час на території святкувань діяла кулінарна зона. Усі охочі могли посмакувати солоденькими млинцями, домашніми варениками та ароматним чаєм.

Розважали гостей танцювальні та вокальні колективи міста. Насамкінець яскраве вогняне шоу продемонстрували вихованці театру вогню "Сварожиці".

Фінішувало свято спаленням особливого символу зими – сніжинки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на обласному святі в Черкасах відзначили найкращих у спортивній галузі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x