НовиниКриміналВодій-хабарник із Черкаського військкомату заплатить штраф

Водій-хабарник із Черкаського військкомату заплатить штраф

-

- Advertisment -

4 жовтня вироком Соснівського районного суда м. Черкаси була затверджена угода про визнання винуватості щодо водія Черкаського обласного військового комісаріату. Він вимагав у призовника 1400 доларів. Але зрештою заплатить штраф 42 500 грн.

Водія було затримано 31 серпня у Черкасах. При обшуку у нього знайшли 600 доларів, які він напередодні отримав від призовника за нібито вплив на медичну комісію і як результат – уникненню служби в армії. Це була друга частина траншу.

Згідно з ухвалою про обрання запобіжного заходу, водій військкомату вимагав від призовника 1400 доларів. Якщо ж хлопець не принесе гроші, то він обіцяв через свої зв’язки оголосити його в розшук, як людину, яка ухиляється від служби. А коли поліція встановить його місцеперебування, то призовник служитиме у Закарпатті. Після цього він забрав у хлопця оригінал повістки. Таким чином, на думку суду, він створив умисно умови, за яких міг би отримати неправомірну вигоду.

31 серпня водія затримали при отриманні другого траншу.  Через місяць чоловік уклав з прокурором угоду про визнання винуватості щодо зловживання впливом за більш м’якою ч.2 ст.369-2 ККУ, що дозволяє призначити покарання у вигляді штрафу. Згідно з угодою і вироком суду, військовий комісар і військово-лікарська комісія не були обізнані про його злочинні наміри.

Суд призначив узгоджене покарання — оштрафував винного на 42 тисячі 500 гривень. Цікаво, що хоча обвинувачений буцімто нікому не передавав гроші, але перша частина хабара — 800 доларів — яку йому передано за чотири дні до затримання, зникла. Тому суд також задовольнив цивільний позов СБУ про відшкодування збитків — трохи більше 21 тисячі гривень, що є еквівалентом 800 доларів на день їх втрати.

Як виявилося, у підозрюваного незадовільний матеріальний стан. Недавно з ним розлучилася дружина і він виплачує щомісяця по 3000 гривень аліментів. Також рішенням Приморського районного суду Одеси з чоловіка стягується заборгованість перед «ПриватБанком». У зв’язку із систематичним невиконанням зобов’язань на все нерухоме майно військовслужбовця накладено обтяження у виді арешту.

А до всього цього додалися штраф і цивільний позов від СБУ.

як повідомляв сайт vikka.ua, вбивство Козлова: поліція Черкас перевіряє версії відходу кілерів

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x