НовиниВодіїв, що не пропускають "швидкі", ловитимуть відеореєстратори (ФОТО, ВІДЕО)

Водіїв, що не пропускають "швидкі", ловитимуть відеореєстратори (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Усі черкаські автомобілі швидкої допомоги обладнають відеореєстраторами. Сьогодні, як і обіцяв раніше, їх вручив один із меценатів “Черкаських Мавп” Михайло Бродський. 22 відеореєстратори Aspiring GT11 встановлять уже протягом найближчих днів.

Як тільки карета швидкої рушатиме з місця, відеореєстратор буде вмикатися та фіксувати всю поїздку. Після закінчення зміни водій здаватиме карту пам'яті із записом звіту про поїздку. У випадку виявлення порушення (наприклад, коли водії на сигнал не поступалися дорогою) така інформація віддаватиметься правоохоронцям. Ті мають знайти порушника та покарати його.

У прес-службі обласного управління Державтоінспекції vikka.ua повідомили, що за ненадання переваги в русі "швидким" водієві доведеться сплатити штраф у розмірі від 510 до 680 грн. Це передбачено Кодексом України про адміністративні правопорушення (ч. 3 ст. 122).

Директор КУ "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради" Владислав Свириденко вважає, що відеореєстратори стануть хорошим доповненням до тієї навігаційної системи, якою вже обладнані "швидкі".

"Будемо збирати всі спірні питання, наприклад, коли трапляється ДТП або коли наше авто не пропускають, на сервері. Думаю, так вдасться навести лад принаймні на міських дорогах. Бо на трасі машина ще може якось проїхати, а на перехрестях, наприклад, як на Смілянська-Ільїна, можна простояти 15 хвилин. А клінічна смерть людини влітку триває 5 хвилин. Ці 1-2 хвилини, коли швидка стоїть на перехресті, – це чиєсь життя, – зазначає Владислав Свириденко. – Якби водії уявляли, що "швидка" їде, наприклад, до їхніх родичів, то вони б швиденько посовувались. Але цього, на жаль, не відбувається".

Як розповів екс-голова Держпідприємництва Михайло Бродський, досвід Черкас стане певним експериментом.

"У Черкасах усі мають розуміти, що якщо їде швидка допомога, то трапилося якесь горе. Водії мають давати можливість їй проїхати, врятувати життя людини, – каже Бродський. – Відтепер відбудеться співпраця "швидких", міліції та мерії. Вони будуть відслідковувати кожного негідника, який не пропускає швидку допомогу до хворої людини.

Він також зазначив, що якщо такий досвід буде дієвим, тобто "швидким" вдаватиметься скоротити час приїзду, таку ініціативу спробує узаконити на всеукраїнському рівні.

Натомість міський голова Черкас Сергій Одарич сподівається, що з допомогою таких технічних засобів вдасться привчити черкаських водіїв стати більш "культурними".

"На жаль, сьогодні культура водія є дуже низькою. Кожен ставить себе головним і не задумується над тим, що 5 секунд, які він виграє, для нього нічого не означає. А для пацієнта, який їде в кареті швидкої, це є визначальним, чи він залишиться живим, чи ми його назавжди проведемо в останню путь. Не завжди засоби переконання допомагають, тому таких порушників треба фіксувати й жорстко наказувати", – вважає мер Черкас.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні виявили водія без прав та транспортний засіб із підробленим VIN-номером

Вчора, близько 10 години, патрульні на вулиці Героїв Холодного Яру помітили автомобіль Ford Transit, який рухався з порушенням правил...

У Черкасах зупинили водія на розбитому авто, який нервував

Днями, на вулиці Гетьмана Сагайдачного, що у Черкасах, екіпаж патрульних зупинив автомобіль Peugeot, в якого були наявні зовнішні пошкодження....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x