НовиниВода з "озера Ріца" раніше потрапляла у Дніпро –...

Вода з "озера Ріца" раніше потрапляла у Дніпро – Овчаренко

-

- Advertisment -

"Черкасиводоканал" запевняє, що має право відкачувати після дощові води у фекальну каналізацію міста. Зокрема йдеться про відкачування води з "озера Ріца", яке викликало обурення черкащан.

"Нині між "Черкасиводоканалом" та департаментом ЖКГ укладено угоду, згідно якої "Водоканал" має право і можливість здійснювати такі роботи, – коментує директор міського водоканалу Сергій Овчаренко. – Плюс ще й у тому, що поблизу цього озера розташована районна каналізаційна станція КП "Черкасиводоканал", що дозволяє без перекачки приймати зливові води мікрорайону в каналізаційну мережу міста. Завдяки технічній можливості зливові води насосними агрегатами РКНС перекачуються на очистку. Тому перекачування зливових вод на очистку не потребує додаткових витрат".

Договір на прийом та очистку зливових вод визначає ціну 4 грн 09 коп, тобто прийом, транспортування і очистка зливових вод коштує місту стільки ж скільки й послуга водовідведення, вартість якої встановив нацрегулятор для всіх черкасців. Про це інформують у прес-службі КП "Черкасиводоканал".

Як зазначає Овчаренко, раніше такі роботи виконували приватники, відкачуючи зливові води з "озера Ріца" просто на проїжджу частину від вулиці Смілянська до Вернигори. Далі "самопливом" ці води потрапляли до зливового приймача.

Увесь цей процес, окрім хімічного та біологічного забруднення дороги, спричиняв незручності водіям та жителям міста, ще й забруднював річку, оскільки ці води зі зливового приймача скидались у Дніпро. До того ж прибирання дороги після такої "перекачки" вартувало теж коштів.

"А потім ми дивуємося, чому вода у Дніпрі не викликає бажання скупатися? Чому наші діти хворіють? Дорого чи дешево додатково очищувати потім воду?" – зазначає Сергій Овчаренко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

У Черкасах чоловік вбив знайомого, якого запросив пожити до себе

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкас, який вбив свого знайомого. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x