НовиниЧеркащинаВласників магазинів у Черкасах штрафами змушуватимуть чистити дороги й...

Власників магазинів у Черкасах штрафами змушуватимуть чистити дороги й тротуари

-

- Advertisment -

Спрямувати максимум зусиль на складання протоколів за не розчищені дороги й тротуари. І таким чином – врешті почати вирішувати найбільш актуально проблему в місті. Таке розпорядження в.о. начальника управління інспектуванні Артему Овсієнку під час засідання виконкому дала заступниця міського голови Людмили Бордунос, передає кореспондент vikka.ua.

На переконання пані Людмили, муніципальні інспектори розпорошують свої зусилля, борючись зі стихійною торгівлею, а не зі слизькими нерозчищеними дорогами, на яких щодня падають і травмуються люди. Тому доручила контролювати власників закладів, магазинів, офісів і у випадку не виконання ними своїх обов’язків щодо прибирання прилеглих територій – складати протоколи й штрафувати.

"Якщо будуть сплачувати штрафи, про це будуть знати по всіх Черкасах, тоді й інші почнуть чистити свою територію", – зазначила Людмила Бордунос.

Заступник міського голови Ігор Коломоєць заявив: штрафи не стануть стимулом: "Деяким власникам дешевше заплатити штраф 1700 грн, ніж витратити на розчистку території".

Зазначимо, 1700 грн – максимальна сума штрафу за неприбрану прилеглу територію для юридичних осіб. З фізичних осіб стягують від 350 до 850 грн. Однак члени виконкому подумують над тим, щоб підвищити штрафи.

Крім того, Людмила Бордунос наголосила і на відповідальності керівників СУБів та ОСББ, які неналежним чином виконують прибирання території біля житлових будинків.

Поза тим, черкаський журналіст Сергій Кузляєв зазначає: близько 10% бізнесменів, які є власниками магазинів, офісів та аптек мають підписані із комунальними підприємствами СУБ договори на прибирання територій. Тобто підприємці щомісяця справно платять комунальним підприємствам за послуги, але додатково вимушені наймати двірника, аби той загорнув сміття чи розчистив від снігу.

"От уявіть ситуацію: власник магазину платить 150-170 грн. на місяць за прибирання в СУБ, – пояснює журналіст. – Зазвичай це магазинчики, які розташовані на перших поверхах будинків, які обслуговують СУБи. Приходить зима. Випадає сніг. СУБ не прибирає, власник починає гребти. А тут приходить муніципалка і виписує штраф в 1700 грн".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаське підприємство допомогло місцевим ОСББ у прибиранні снігу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x