додому Новини Черкащина Власникам лейкозних корів на Чорнобаївщині відшкодують збитки (ФОТО)

Власникам лейкозних корів на Чорнобаївщині відшкодують збитки (ФОТО)

0

Із метою недопущення розповсюдження захворювання та часткового відшкодування збитків, які несуть власники хворих тварин, на 19 сесії районної ради депутатським корпусом були внесені зміни до "Програми розвитку галузі молочного скотарства у Чорнобаївському районі на 2011-2020 роки". Про це повідомляють на сайті Чорнобаївської РДА.

Наразі в Чорнобаївському районі зареєстровано 26 хворих на лейкоз корів у селі Мохнач та 11 корів у селі Велика Бурімка.

14 серпня Сергій Джоболда, спільно з начальником управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Аллою Букою та в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василем Катерушою здійснив робочу поїздку до Мохнацької та Великобурімської територіальних громад з метою вирішення даного питання.

На зустрічі з громадою, очільником району було надано роз’яснення щодо виділення коштів. З районного бюджету територіальним громадам надано субвенцію для виплати нецільової благодійної допомоги для часткового відшкодування вартості придбаних корів, замість зданих на забій лейкозних тварин, з розрахунку 5 000 грн на 1 голову. Сільськими головами, спільно з управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації розробляється механізм щодо отримання даної допомоги. Вже найближчим часом розпочнеться виплата коштів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Драбівщині оголосили карантин через сказ тварин.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version