додому Новини Влада звітує про медичну допомогу ветеранам

Влада звітує про медичну допомогу ветеранам

0

На Черкащині станом на перший квартал 2014 року на обліку в лікувально-профілактичних закладах перебувають понад 46 тис. ветеранів війни, із них в умовах стаціонару проліковано 5 466 осіб. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.
 
Так, в. о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Найдан повідомив, що для належного лікування ветеранів створена мережа спеціалізованих ліжок у лікувально-профілактичних закладах області. На сьогодні таких ліжок 702, із них в обласних закладах – 329, у відділенні міських та районних закладів – 273, а 250 таких палат розміщено в Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни.
 
Також чиновник наголосив на тому, що медикаментозне забезпечення ветеранів війни при лікуванні в амбулаторних умовах здійснюється безоплатно. Так, сума фінансування пільгового забезпечення ветеранів війни ліками за рецептами в І кварталі 2014 року становить 160,6 тис. грн. Із місцевого та державного бюджетів виділяють кошти для забезпечення пільгової категорії населення виробами медичного призначення.
 
Крім того, нещодавно на сесії обласної ради ухвалене рішення закупити для Черкаського обласного госпіталю інвалідів війни нове медичне обладнання на сто тисяч гривень, ще двісті тисяч спрямувати на капітальні видатки цього закладу.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version