НовиниВлада посилила відповідальність роботодавців за допуск працівників до роботи...

Влада посилила відповідальність роботодавців за допуск працівників до роботи без контракту

-

- Advertisment -

Роботодавці сплачуватимуть штраф у розмірі від 8 500 до 17 000 грн (від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, допуск до роботи іноземця або особи без громадянства та осіб, щодо яких ухвалено рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо надання статусу біженця, на умовах трудового договору (контракту) без дозволу на застосування праці іноземця або особи без громадянства.

Шраф накладатиметься на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізосіб-підприємців, які використовують найману працю.

Про це йдеться у змінах до Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляє сайт бухгалтерських новин "Дебет-кредит".

За повторне протягом року порушення – 1000-2000 не оподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 34 000 грн).

Крім того, Законом України від 28.12.2014 р. №77-VIII  в новій редакції викладено статтю 265 КЗпП щодо відповідальності за порушення законодавства про працю. Так, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий час штрафуватимуть у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати (зараз – 36 540 грн), встановленої законом на момент виявлення порушення за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаському ЦНАПі створено кол-центр – номер телефону

У Центрі надання адміністративних послуг міста Черкаси розпочав роботу call-центр з єдиним багатоканальним номером телефону. Про це повідомляють на...

Черкаський синоптик прогнозує період стабільного тепла в області

Погода на Черкащині стабілізувалася під впливом антициклону «UWE». Опадів не очікується протягом тижня. Про це повідомляє очільник Черкаського обласного...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x