НовиниЧеркащина"Вкрали 5 сантиметрів": Мельнику і підприємцю вручили підозри за...

"Вкрали 5 сантиметрів": Мельнику і підприємцю вручили підозри за "навар" на дорожній розмітці

-

- Advertisment -

Працівники управління стратегічних розслідувань спільно з прокуратурою вручили підозру керівнику КП "ЧЕЛУАШ" Олексію Мельнику та директору приватного підприємства "Шляхбуд-Груп" Руслану Синельнику.

Ті привласнили близько два мільйони бюджетних коштів на нанесенні дорожньої розмітки. Про це сайту vikka.ua повідомив черкаський обранець Олександр Радуцький.

Слідство встановило, що впродовж 2018 року Мельник залучив у якості підрядника по об’єктах будівництва інфраструктури дві з підконтрольних йому компаній, одна з них – "Шляхбуд-Груп". Вони уклали договори на проведення капітальних та поточних ремонтів вулиць міста на загальну суму, майже 5 мільйонів гривень.

Внаслідок внесення до актів виконаних робіт завідомо недостовірних відомостей щодо обсягів та вартості робіт було привласнено близько двох мільйонів гривень. Це підтверджується висновками проведених експертиз.

За даними прокуратури Черкаської області, лише на розмітці "пішохідної зебри" змовники зуміли "наварити" близько 140 тисяч гривень.

"Згідно з договором, одна смуга осьової розмітки повинна мати ширину 15 см, а підрядник наносив лише 10 см. Таким чином, вкрали 5 сантиметрів і відповідно грошей на них", – розповів Олександр Радуцький.

Зазначимо, директор і засновник ПП "Шляхбуд-Груп" Руслан Синельник, якому вручили підозру, свого часу працював в.о директора та головним інженером КП "ЧЕЛУАШ". З 2017 по 2019 року його компанія надала робіт і послуг комунальному підприємству на 9,6 млн. грн. Також досить активно у ПП "Шляхбуд-Груп" замовляв і департамент ЖКК. Чиновники замовили у колишнього керівника "ЧЕЛУАШу" послуг і робіт на 3,6 млн. грн.

Руслан Синельник також є засновником і директором ПП "БУДІВЕЛЬНИК ЧЕРКАСИ-ПРОЕКТ". Ця компанія з’явилася на ринку Черкас у 2017 році. За цей час вона надала робіт і послуг департаменту ЖКК на 2,5 млн. грн.

Нині вирішується питання про обрання запобіжних заходів та відсторонення директора комунального підприємства від займаної посади.

Раніше сайт vikka.ua повідомляв, що поліція відкрила кримінальне провадження через завищення вартості робіт по нанесенні дорожньої розмітки.

Ще минулого року комунальне підприємство "ЧЕЛУАШ" уклало угоду із приватним підприємством, яке виграло тендер на мільйон триста тисяч гривень. Будівельно-технічна експертиза встановила, що вартість робіт завищена на 136 тисяч гривень. 

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані водійка Lexus сплутала педалі та знесла паркан

Водійка автомобіля Lexus не впоралася з керуванням, в результаті чого зіткнулася з металевим парканом. Про це повідомляє Уманське районне...

Тальнівська громада на війні втратила 54-річного захисника

На російсько-українській війні обірвалося життя захисника Віктора Валерійовича Курасова. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської територіальної громади. Сьогодні, 29 квітня,...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x